Ha létezik a mennyei mannához hasonlítható földi étel, akkor a málna és a mascarpone keveréke lehet az. Egyszerűen tökéletes, ahogy a tömény tejszínsajt zsíros-édes krémessége elvegyül a málna édesen is kicsit savanykás zamatával.  recept desszert pohárkrém málna mascarpone

Málnás mascarpone-krém

 

Hozzávalók:
friss málna
mascarpone sajt
natúr zabkeksz
rum
aranymazsola
cukor

Elkészítés:
A lehető leghamarabb áztassuk be a mazsolát a rumba, hogy minél jobban megszívja magát. Mivel pillanatok alatt összeállítható csak fogyasztás előtt készítsük el.
Turmixoljuk le a málnát ízlés szerinti mennyiségű mascarponéval. Minél több a málna, annál finomabb. Szükség esetén édesítsük porcukorral.
A pohár aljába tördeljük bele a zabkekszet. Szórjunk rá egy evőkanállal a rumba áztatott mazsolából. Töltsük fel a poharat krémmel. Díszítsük mazsolával és friss citromfű-levéllel.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  A sötétség királynője
Macskaőrség: 7 kismacska  
Napi videó:  
Stilusos lánykérés  
Napi fotó:
Egyensúly

recept desszert pohárkrém málna mascarpone