A zsenge zöldségeket hirtelen megpirítani az egyik legjobb dolog, amit tehetünk velük. A zöldség kívülről egy kis színes, ízletes kérget kap, belül mégis megmaradnak lédúsnak, roppanósnak. Zöldfűszerekkel, ízes sajtokkal, magokkal káprázatos kombinációkat lehet létrehozni.
Szintén kevesen tudják, de olyan zöldségeknek, mint a retek vagy a karalábé, nem csak a föld alatti része, de a levele is fogyasztható. Nem csak ehető, de finom, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
Az egyik kedvencem a friss retek sütve, saját levelével. És egy kicsit megbolondítva.
Fetás, szezámos sült retek
Hozzávalók:
Néhány csomag zsenge retek zöldjével
1 kis csomag medvehagyma
szezámmag
fetasajt
kevés olivaolaj
Elkészítés:
A retket nagyon alaposan megmossuk kis gyökerét levágjuk, a zöldet újgy vágjuk le, hogy kb. két centit a tönkön hagyunk. A nagyobbakat félbe vágjuk, a kisebbek akár egészben is maradhatnak A zöldből válogassuk ki a legszebb legzsengébb leveleket, és vágjuk nagyobb darabokra.
A medvehagymát alaposan megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
A száraz serpenyőbe beleöntjük a szezámmagot, és barnára pirítjuk. Nagy lánga állítjuk, beleöntünk egy-két kanál oliva olajat, és rádobjuk a retket. alaposan átforgatjuk, pirítjuk 1-2 percet, majd hozzádobjuk a retek zöldjét és a medvehagymát. Összepirítjuk, tányérra szervírozzuk, majd rátördeljük a fetasajtot.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Hihetetlen 3D tetoválás