Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Street Food: kínai zöld tészta

Zöld, spenótos tészta, amelyet egyerűen zseniális módon nyújt ki irgalmatlan méretűre a szakács. A közepén akár 3-4 méteresek is lehetnek a szálak.  Csak félig street food, de a kirakatban készül.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Plasztikrémek - műtétfüggők
Macskaőrség:  Macska és a vadászgörény
Napi videó:   Föld alatti kajakozás
Napi fotó:  Testőrök

(via)videó street food kínai tészta zöld

videó street food kínai tészta zöld

Tovább


Grillsajtos fűszeres csirke

Szeretek azzal kísérletezni, hogy különböző alapösszetevők és fűszerek variálásával milyen új ízeket tudok létrehozni. Egy ilyen fogás általában egy hirtelen ötletből születik, hogy enni kellene valami finomat. Ilyenkor nem a szakácskönyvhöz, vagy egy kész recepthez nyúlok, hanem körbenézek a kamrában és a hűtőben, és engedek a hirtelen jött ötleteknek. Kísérletezés közben nagyon nem lehet mellényúlni, cserében sok finom vacsora született így. Ez a recept is így született. A végén bekerülő paradicsom és póréhagyma egy kis pikáns savanykás ízt csempészik az ételbe, de nem teszi lecsóssá.. A grillsajt sem sül meg, viszont jól megtartja formáját, nem kenődik el, így jól érvényesül az íze.recept főétel melegétel húsétel csirke grillsajt zöldség paradicsom

Grillsajtos fűszeres csirke

Tovább


Csőben sült zöldséges tőkehal

Szeretem az olyan fogásokat ahol a köret és a hús együtt készül. Az ilyen egytálételek összetevői ízükkel egymást gazdagítják. A zöldségek felszívják a húsból felszabaduló zsírokat, húslevet, íz aromákat, miközben ők maguk fűszerezik a húst. A végeredmény teljesen más lesz, mintha külön-külön készülnének el.recept főétel melegétel egytálétel csőben sült hal zöldség besamel

Csőben sült zöldséges tőkehal

Tovább


Nyári húsgombóc leves

Ez az egyik kedvenc nyári levesem. Ilyenkor belekerül minden zöldség, amit frissen a piacon be lehet szerezni. Selymes, friss, ízgazdag, amit megkoronáznak a húsgombócok. Nálunk általában a párom csinálja. Azt mondta, örömmel vette, hogy én leszek a gyermeke apja, rám bízná az atomkódot és a világbékét, de a gombócok esetében megbízhatatlan vagyok. Így is a harmadik ellopása után már komoly balhé van. De hogy hogy veszi észre, nem tudok rájönni.

recept főétel melegétel leves zöldség gombóc

Tovább


Zöldhagymás, mozzarellás sült retek

Nagyon szeretem az ázsiai módon elkészített zöldségeket, amikor magas hőfokon kívülről megpirítjuk, belül mégis sercegős csaknem nyers marad. Erre tökéletesen alkalmasak a magyar zöldségek is, kedvenceim a különféle retkek. A piacon most folyamatosan kapható vajretek, még zöldhagyma is kapható, ez tökéletes páros egy sült zöldséghez.

Zöldhagymás, mozzarellás sült retekRecept főétel melegétel sült zöldség retek mozzarella

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.