Szeretek azzal kísérletezni, hogy különböző alapösszetevők és fűszerek variálásával milyen új ízeket tudok létrehozni.  Egy ilyen fogás általában egy hirtelen ötletből születik, hogy enni kellene valami finomat.  Ilyenkor nem a szakácskönyvhöz, vagy egy kész recepthez nyúlok, hanem körbenézek a kamrában és a hűtőben, és engedek a hirtelen jött ötleteknek. Kísérletezés közben nagyon nem lehet mellényúlni, cserében sok finom vacsora született így.  Ez a recept is így született. A végén bekerülő paradicsom és póréhagyma egy kis pikáns savanykás ízt csempészik az ételbe, de nem teszi lecsóssá.. A grillsajt sem sül meg, viszont jól megtartja formáját, nem kenődik el, így jól érvényesül az íze.recept főétel melegétel húsétel csirke grillsajt zöldség paradicsom

Grillsajtos fűszeres csirke

 

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
20 dkg gomba
 1 közepes fej hagyma
Paprikakrém
10 cm póréhagyma
2 közepes paradicsom
 1 csomag grillsajt

bors
 kakukkfűzsiradék

Elkészítés:
A zsíron megfonnyasztom a szálasra vágott hagymát, majd rádobom a csíkokra vágott mellet. Kifehéredés után sózom, fűszerezem borssal, kakukkfűvel Ízesítem paprikakrémmel. Jöhet hozzá a felszeletelt gomba is. Fedő alatt puhára párolom. Amikor a levét elfőtte, rádobom a karikázott póréhagymát és a cikkekre vágott paradicsomot. rászórom a kockázott grillsajtot, és fedő nélkül megkapatom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Különleges fotók  
Macskaőrség: Iskolában portyázó leopárd
Napi videó:  Sílécre termett
Napi fotó:  Én vagyok karácsonyi Gru

recept főétel melegétel húsétel csirke grillsajt zöldség paradicsom