Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyaros májjal töltött karaj

A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.

Tovább


Libamáj tokaji boros gyümölccsel

Karamellizált gyümölcs és sült libamáj: tökéletes páros. Egy igazán különleges, ünnepi fogás, karácsonyra ideális.


Libamáj tokaji boros gyümölccsel

Tovább


Tálalás majomkoponyában

Az Indiana Jones filmek egyik ikonikus jelenete volt a vacsora a Mahradzsa palotájában: Ki ne emlékezne a desszertre:

Most már te is megteheted, hogy így tálald fel az édességet. Egy kis vaníliafagylalt, némi eperöntettel jól mutat a koponyában.

A cserépből készült majomfej - természetesen skalppal együtt - megvásárolható.

Hogy higiénikusabb legyen a tálalás, a cserépfejben egy műanyag tálba lehet szervírozni a desszertet. De azért jól válasszuk meg, melyik vendégünk elé tesszük a majomfejet, nehogy úgy járjon, mint a szőke szépség.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Mit kapsz 24 000 dollárért?

Napi videó:   Fedezd fel Vancouvert

Napi fotó:  Csak ezt ne lássam az ablakban

Macskaőrség:   41 epikus macskaugrás

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Bár a majomkenyérfa belsejében

Öreg, igazi híresség, és elképesztően nagy. De nem ez a titka.

Dél-Afrika Limpopo tartományában járunk. Négy órányira Johannesburgtól, közel Modjadjiskloofhoz fekszik a Sunland farm. Legnagyobb ékessége az óriás majomkenyér-fa, más néven Baobab-fa.

Tovább


Tejben sült kacsamáj

Utóbbi időben a család nagy kedvence lett a kacsamáj, persze nem a hízott (és drága) kacsamáj, hanem a normális, egészségesen tartott fajta. Teszem hozzá joggal, mert rendkívül ízletes, porhanyós, igazi csemege. Érdekes módon az utóbbi időben hasonló áron lehet kapni mint a csirkemájat. Íze állaga a csirkemájhoz hasonló, ám mérete jóval nagyobb.

A tejben áztatás a máj sütése esetében gyakran alkalmazott eljárás, de azt a módszert már sokkal kevesebben ismerik és alkalmazzák, hogy az áztatáshoz használt tejet felhasználják a pároláshoz, és végül a vizet elfőve-lesütve gazdagabb aromájúvá teszi a sültet.

Tejben sült kacsamáj

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.