Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Torockói gombasaláta

Erdély közepéig kellett mennem, hogy az egyik legfinomabb, mégis hihetetlenül egyszerű gombasalátát megkóstoljam. Kedves házigazdánk szolgálta fel nekünk reggelire. Matild akkor reggel készítette, férje hajnalban szedte a rókagombát a határban. Azóta többször is készítettem, igaz csak egyszerűen barna csiperkéből.

 

Torockói gombasaláta

Hozzávalók:
70 dkg gomba
2dl házi majonéz
3 kemény tojás
tejföl

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A majonézt elkeverjük ízlés szerinti mennyiségű tejföllel, belereszeljük a három tojást, majd hozzáadjuk a kihűlt gombát. Azonnal tálalható.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Repülő limuzin

Napi videó:   Legyél óvatosabb a parkolóban

Napi fotó:  Apával együtt öröm

Macskaőrség:   Macskakölcsönző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Indiana Jones torta

Torta, de a gusztustalanabb fajtából. Indiana Jones a Végzet templomában részt vesz egy vacsorán, ahol nyers majomagyvelőt szolgálnak fel. Ebből merített ötletet aki elkészítette a sütemény változatot.

Tovább


Torockói házimájas

Erdély egyik legszebb részén, Torockón, a Székelykő alatt áll egy kedves panzió, amelynek tulajdonosai nagyon kedves barátaim. Az egyik reggelire kaptuk sok más mellett ezt a fantasztikus házi májast. Nem voltam rest, és elkértem a receptjét.

Torockói házimájas

Tovább


Pikáns máj ropogós zöldséggel

Amikor ezt az étel elképzeltem, olyan fogást álmodtam meg, hogy az ízek tisztán megmaradjanak. Ezért a máj és a ragu külön készült. Olcsó, könnyen elkészíthető, tavaszias étel.

Pikáns máj ropogós zöldséggel

Tovább


Libahájon sült kacsamáj

A gasztronómiai erkölcstelenség csúcsa.

Az ötlet a piacon fogant meg bennem, amikor a hentes pultjában egymás mellett pillantottam meg a hófehér libahájat, és a vörös, nem hízlalt kacsamájat. Az íze önmagában olyan fenséges, hogy minimális fűszerezést igényel.

Libahájon sült kacsamáj

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.