Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Muffin formában sült csirke

A muffin-formát nem csak sütemények sütésére lehet használni, hanem apró edényként használva, különböző ételeket formára süthetünk benne. Erre tökéletesen alkalmas a muffin-tálca és a szilikonforma is. Erre jó példa ez a recept, A kis húskockák üldögélnek a sajton töltelékben, a szalonna és sajt pedig héjként védelmezi. Melegen és hidegen is kitűnő.

​Muffin formában sült csirke

Tovább


Hidegen készült dupla almaleves

Kánikula, csak minél messzebb a tűzhelytől. Abszolút elsőbbséget kapnak a főzés nélkül készült ételek. Ezt a levest is hűtött alapanyagokból, főzés nélkül össze lehet dobni. A különlegessége, hogy a görög gyümölcsleveshez hasonlóan, de duplán használjuk fel hozzá az almát.

Hidegen készült dupla almaleves

Tovább


Zöld almás-joghurtos banán-krémleves

Ilyen melegben az ember kedve a tűzhely mellett álldogálni matematikailag erősen a nullához közelít. Ilyenkor értékelődnek fel azok a levesek, amelyeket nem kell főzni. Ráadásul ezek jégbe hűtve fogyaszthatók, ami különösen kedves ebben a kánikulában.

A mai receptem minden hozzávalója a hűtőben van, öt perc alatt elkészíthető, azonnal, hidegen fogyasztható.

Zöld almás-joghurtos banán-krémleves

Tovább


Spárgás csirke

Gyors, könnyű, egyszerű fogás. A hús omlós, a zöldség ropogós: igazi nyári csemege friss zöldségekből.

Tovább


Epres görög-gyümölcsleves

Használjuk ki az utolsó epres napokat.

A görög gyümölcsleves (bár a gasztrosznobok utálják, mert se nem autentikus recept, se nem Görögországból jött, egy Görög nevű szakács készítette) az egyik nyári kedvencem. Szó szerint percek alatt, hidegen, főzés nélkül össze lehet dobni. Az ember beesik a forróságból a lakásba, és ha volt annyi esze, hogy minden hozzávalót a hűtőben tartott, öt perc múlva már kanalazhatja is. Az "eredeti" receptek számát meg sem lehet becsülni. A lényeg a hideg leves, és az idénygyümölcs. Én leggyakrabban e recept szerint készítem el, most eper került bele.

Epres görög-gyümölcsleves

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.