Ilyen melegben az ember kedve a tűzhely mellett álldogálni matematikailag erősen a nullához közelít. Ilyenkor értékelődnek fel azok a levesek, amelyeket nem kell főzni. Ráadásul ezek jégbe hűtve fogyaszthatók, ami különösen kedves ebben a kánikulában.

A mai receptem minden hozzávalója a hűtőben van, öt perc alatt elkészíthető, azonnal, hidegen fogyasztható.

Zöld almás-joghurtos banán-krémleves

 

Hozzávalók:

4db zöld alma

5 db nagy banán

750 gr joghurt

2 dl tejszín

1 liter tej

fahéj

ízlés szerint cukor

Elkészítés:

A banánt meghámozzuk, kevés fahéjjal, és ízlés szerinti cukorral leturmixoljuk. Legegyszerűbb rögtön a fazékban egy merülő mixerrel csinálni. Állandó kevergetés mellett hozzákeverjük a tejszínt, majd a tejet.

Az almát megmossuk, csumáját eltávolítjuk, és héjastul apró darabokra vágjuk, majd mehet bele a levesbe.

Jó hidegen tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Az elhagyott kaszinó

Macskaőrség:  Kimonós macskák

Napi videó:   Falmászó az óriás vörösfenyőn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...