Természetesen túl szép, hogy igaz legyen. De így sem rossz.

Nemrégiben ajánlotta egyik barátom, hogy milyen remek helyről hallott: egy fürdő, ahol sörben lehet fürdeni. Nagy medencékben áll a sör, és élvezhetjük áldásos hatását. A folyékony kenyér szerelmeseinek kötelező célpont.

Az ötlet túl érdekes volt ahhoz, hogy ne nézzek utána. Több helyen is megtaláltam, hogy egy sörgyár üdülőjében hét darab, négyméteres, sörrel töltött medencével várja a vendégeket. A medencében pedig 24 000 liter jófajta ser.

Kis kutatással meg is találtam, az osztrák Starkenberber sörgyár honlapját. A Tiroli Alpokban, egy kis kastélyban megbúvó sörgyár valóban kínálja a fürdőzés élményét. Az igazság egy kicsit más.

A medencék eleve csak fel akkorák. Ráadásul a feltöltéséhez 12 000 liter meleg vizet használnak. Ehhez adnak még hozzá 300 liter, na nem sört, hanem sörseprőt.

A sörgyártás folyamán visszamaradt élesztő alapú üledéknek valóban régóta gyógyhatást tulajdonítanak.  Az üdülőhely orvosai szerint a sörfürdőnek csodatévő gyógyhatása van és nagyon ajánlatos számos bőrbetegség esetén.

A vendégeket azonban óvják attól, hogy fürdőzés közben kortyolgassanak a medence söréből, mivel ennek kellemetlen következményei lehetnek.

Ajánlott inkább a söröző felkeresése, de kérésre a medence szélére is kihoznak néhány korsót.

A medencéket maximum négy fő veheti egyszerre igénybe. A medencének a bérleti díja két órára 135 Euró.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  

Napi videó:  

Napi fotó: 

(via Starkenberger)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...