Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A mai menü, hogy ne felejtsd: Halloween van

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Amikor nem amatőrök faragják a tököt.

Napi videó:   Ez mekkora barom

Napi fotó:  Egy igazán profi lufihajtogató

(via iif)

Tovább


A halál szobalánya felkészült a Halloweenre

A Halál szobalánya egy tokiói horror étterem. Természetesen ők sem mehetnek el szó nélkül a Halloween ünnepe mellett, és egy különleges menüvel készülnek a nagy estére.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legszebb helyei: Elefánt ormány-hegy

Napi videó:   Nem csak a Hummeresek között vannak jégjárók

Napi fotó:  Még jó, hogy vannak szurkolók

(via picdump)

Tovább


Diákkenyér

Egy édesség amit sokan csak összel-télen készítenek, pedig egész évben nagy sikere lehet. Finom, könnyű, és egyszerű készíteni.

Diák kenyér (kevert sütemény)

Hozzávalók:  (22x38-as tepsihez való mennyiség):

3 db egész tojás

20 dkg porcukor

4 evőkanál méz

25 dkg liszt

12 g sütőpor

1 teáskanál őrölt fahéj

10-15 dkg, hosszúra vágott dió

2 db nagyobb, hámozott, durván reszelt alma

 

Elkészítés (kb. 20 perc):

A 3 egész tojást habosra keverem a cukorral és a mézzel. Hozzáteszem a fahéjat, és a sütőporral elkevert lisztet. A végén a hosszúra vágott diót, és a reszelt almát is belekeverem. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm.

Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180o-on, 20 perc alatt készre sütöm.

Ha kibírjuk, csak hidegen szeleteljük…

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az őrültek autóversenye

Napi videó:   Így is lehet lapozni...

Napi fotó:  Azt hiszem, nekem nem menne...

Tovább


Kakukkfüves magyaros gombaleves

Egy hagyományos, már-már unalmasnak számító gombalevest is fel lehet dobni extra hozzávalókkal, különleges fűszerezéssel.  Párom kakukkfüves magyaros gombalevese már csaknem egytálétel, és elképesztően finom.

Kakukkfüves magyaros gombaleves

Hozzávalók:

Barna csiperke gomba

pulykamell, vagy csirkemell, vagy sertéscomb kockára vágva

sárgarépa, fehérrépa

hagyma, olaj

Fűszerezés: só, bors, pirospaprika, kakukkfű, gulyáskrém, vegeta ételízesítő

Galuskához: tojás, só, liszt, porrátört kakukkfű

fokhagymás, paprikás rántás

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva olajon üvegesre párolom, pirospaprikával megszórom, ráteszem a húst, átforgatom, míg kifehéredik. Fűszerezem, felöntöm vízzel, forrás után a kockára vágott zöldségeket is beleteszem, majd később a gombát is. Amikor minden megfőtt, beleszaggatom a galuskát, majd kevés fokhagymás, paprikás rántással készre főzőm.

Tálaláskor megszórom petrezselyemzölddel. Kínálhatok hozzá tejfelt, csípős paprikát is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hihetetlen kilátás a tengerre

Napi videó:   A szabadfutók is esnek nagyokat

Napi fotó:  Furcsa asszisztálás

Tovább


Létezhet ennél királyabb uzsonnástáska?

Ha tele van töltve sajtburgerrel, akkor minden oké.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Vigyázz a bosszúálló nőkkel

Napi videó:   Kicsit túlzásba vitték a fekvőrendőrt

Napi fotó:  Amikor a sátán motorozik

(via eastpack)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.