Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Paradicsomos-sonkás bab

Esti hógolyózás után hirtelen kellett valami jó meleg vacsora, ami átmelegít. Az egyik olaszos kedvencemet ütöttem össze. Gyors, finom, és jó meleg.

 

Paradicsomos-sonkás bab

Hozzávalók:
20 dkg füstölt sonka
Kb. 10 cm póréhagyma
2 doboz (400/240gr) paradicsomos bab konzerv
1 doboz sűrített paradicsom (csak ha nem paradicsomos a bab)
1 doboz kukorica
3 gerezd fokhagyma
kevés zsiradék
oreganó
csili-paprika

Elkészítés:

A zsiradékban megpirítom a felkarikázott fokhagymát. Rádobom a felcsíkozott sonkát, megszórom oregánóval, és megsütöm. Majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot és a kukoricát. Ha nem paradicsomos a bab, akkor a sűrített paradicsomot kis vízzel elkeverem és ráöntöm. összeforralom, ízlés szerint  sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Csigalépcső a fellegekbe

Napi videó:   Bázisugrók az Ikertoronyból

Napi fotó:  Varázslatos utca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kérek két fagylaltkelyhet parasztosan!

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ leghidegebb koncertje

Napi videó:   Utcai spré-festő

Napi fotó:  Nem rossz ötlet Kínából

(via jokeroo)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A mélyhűtő titkai

Vagyok annyira kíváncsi, vagy inkább mazochista, hogy időnként kipróbálom a fagyasztó pultban felbukkanó készételeket. Időnként sajnos erre is rá kell fanyalodni, ha nincs időnk főzni. Általában olyankor tesztelek, ha amúgy is akciós, ha nem jön be, legalább kisebb legyen a veszteség.

Még tavaly november tájékán a gazdaságos termékeiről elhíresült hipermarketban vettem pulyka nuggets-et. Nyolcszáz forintos kilós ár mellett nem vártam csodát, de amilyen bűn rossz volt az íze, arra nem számítottam. Nem meglepő módon még gyártó sem volt feltűntetve a zacskón.

Mit lehet ilyenkor tenni? Kidobni nincs szívem, megenni így nem fogjuk. Tanulságos történet a helyzet mentéséről.  Jöjjön a recept, amit párom talált ki:

Vegyünk egy bűn-rossz mélyhűtött pulyka-nuggets-et, illetve ne vegyünk, de egy hónapja belefutottunk egy akciós, de ízetlen gyorskajába. Az első sütés utáni mélységes csalódottságunk a mélyhűtő legaljára űzte a bontott zacskót, némi lelkiismeret-furdalást okozva.

Aztán egyszer csak előkerült. Mivel minden hiányzott belőle, ami a jó ízt ad átgondoltam mivel tehetném jobbá. Hagyma, fokhagyma mindenképpen, só, bors alap dolog. Kezembe akadt egy másik bontott zacskó is a mélyhűtőből, vegyes mexikói zöldségkeverék, ami már önálló étkezéshez kevés volt.

Kiolvasztottam a nuggets-et, megpároltam a zöldségkeveréket. Botmixerrrel összeturmixoltam a nuggets-et panírostul, összevágtam egy fej hagymát, összenyomtam 3 gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam, beleütöttem egy tojást, majd belekevertem a kihűlt párolt zöldséget.  Vizes kézzel golyókat formáztam belőle, és zsemlemorzsába forgattam. Olajban kisütöttem. Meglepően finomra sikeredett.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Együtt úszni a nyolcméteres anakondával

Napi videó:   Ez a részeg hogy marad állva?

Napi fotó:  Fő a státusszimbólum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Utcai ételárusok Bangkokban

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Marihuána-ágyú

Napi videó:   Így is el lehet oltani a hajótüzet

Napi fotó:  Mesebeli ház

(via art2shere)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Füstölt-sajtos pulykacsiga

Amióta elindítottam ezt a blogot, párom is megváltozott. Remekül főz, szívesen próbál ki új dolgokat, de újabban bátrabban, nagyobb kedvvel kísérletezik. Tegnap találta ki ezt a sültet,  egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon finom.

Füstölt-sajtos pulykacsiga

Hozzávalók:
2db férfitenyér méretű pulykamell-szelet
10 dkg füstölt sajt

bors
olaj

Elkészítés:
A hússzeletet kicsit kiverem, sózom, borsozom, és vastagon megszórom reszelt sajttal:

Óvatosan feltekerem:

 

 A tekercsből éles késsel kb 1-1,5 centiméteres karikákat vágok. A serpenyőbe kevés olajat öntök, és a szeleteket egymás mellé fektetem:

 

Rövid ideig fedő alatt párolom, majd a fedőt levéve készre sütöm. Hagyjuk, hogy a sajt egészen sötétre süljön, különlegesen finom aromája lesz:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ablakmosó pókemberek

Napi videó:   Szolid kislányból punkrock csaj lesz

Napi fotó:  Minden idők egyik legjobb kutyajelmeze

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.