Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Moss fogat a nyelveddel

Elég őrült találmány, akár még be is jöhet.

Az ember sokszor körbejártaja a nyelvét a fogain, hogy ellenőrizze mennyi tiszták, van-e rajta valami lepedék, esetleg valami beakadt foszlány. A feltaláló szerint ezt a rutinmozdulatot lehetne felhasználni a mindennapi fogápolásra. Az ötlet első hallásra bizarrnak tűnik, de ki tudja.

Tovább


Húsvéti aranytömb

Meglepődtem, mert azt hittem, mindenki így csinálja. De nagyon sokan nem ismerik ezt az egyszerű trükköt.

Van a húsvéti ünnepeknek egy kellemes mellékterméke, amit nem becsülünk meg eléggé.

Mindenki tudja, hogy egy jó bableves, lencsefőzelék, vagy az ehhez hasonló fogások akkor a legjobbak, ha füstölt hús is van bennük. De nem kell feltétlenül a füstölt hús ahhoz, hogy ezt az ízt elérjük. A húsvéti dorbézolás után sok helyen a sonka főzőlevéből készítik el ezeket a fogásokat, és húsmentesen érhetjük el ugyanezt az eredményt.

De általában sokkal több főzőlé van, mint amennyit fel tudunk használni, a húsleveshez hasonlóan viszont gyorsan megromlik a lé.A többi megy a lefolyóba, ami nagy pazarlás.

De van egy megoldás, amivel megmenthetjük, és akár hónapokkal később is használhatjuk: ezt hívom húsvéti aranytéglának.

Tovább


Tudod, mennyi cukor van a gyümölcsben?

A gyümölcs a legegészségesebb étel, de ha számoljuk a kalóriát a tavaszi fogyókúra során, azért ne feledkezzünk meg a gyümölcs cukortartalmáról sem. Táblázat szerint tisztában vagyunk vele, de mit jelent ez a valóságban? Ez a fotósorozat megmutatja, hogy a képen látható adag gyümölcsben mennyi cukor van.

Tovább


Harmincperces hidegkonyha – májpástétom falatkák

Egyszerű, gyorsan elkészíthető ínycsiklandozó falatkák. Ha korábban elkészítjük a májat, öt perc alatt elkészülhetünk vele. Ha kitesszük a társaság elé az asztalra, nagy sikere lesz. De ennek az a következménye, hogy pillanatok alatt elfogy.

Májpástétom falatkák

Tovább


Ha lefogysz, gyógyulnak az erek

A legújabb vizsgálatok szerint a fogyás hatására a szervezet képes a regenerálódásra. Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak erei. Az Amerikai Szív Szövetség kongresszusán ismertették a kutatás eredményeit.

Az már régi megfigyelés, hogy a túlsúly a szív-és érbetegségek fontos kockázati tényezője, de ennek magyarázatával kapcsolatban a legkülönbözőbb föltételezések láttak napvilágot. Kerry J. Stewart professzor és munkatársai azt vizsgálták, hogy a pocakon tornyosuló zsírszövet és az ütőeres rendszer között milyen közvetett kapcsolat létezik. Ha már ennek kapcsán koplaltatják a kövér vizsgálati alanyokat, akkor azt is igyekeztek tisztázni, hogy ilyen szempontból van-e különbség a szénhidrátban szegény, vagy a kevés zsírt tartalmazó étrend hatása között.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.