Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zserbó-palacsinta

Egy kedvenc tészta, és egy kedvenc sütemény ízvilága: egy tökéletes párosítás.

 

Pénteken fiam kérésére palacsinta volt ebédre. Nálunk az a szokás, hogy  nem szoktuk megtölteni a palacsintákat, hanem a kész palacsintákat kitesszük egy tányérra, és köré rakjuk a töltelékeket: lekvárok, kakaópor, csoki-öntet, túró, mikor mi van. Ahogy végignéztem a kínálatot, egymás mellé került a baracklekvár és és a dió. Ez adta az ötletet, hogy Zserbó palacsintát Csináljak.

Elkészítése egyszerű. A palacsintát megkentem barack lekvárral, majd megszórtam vastagon cukrozott darált dióval. De ez nem sima dió volt, hanem előtte meg lett pörkölve. A palacsintát feltekertem, és meglocsoltam csoki-öntettel.

Nem merem elárulni hányat ettem...

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   AvatarLand - Pandora a Földön

Napi videó:   Szószék-szikla

Napi fotó:  A császár is öregszik

Macskaőrség:   Túl cuki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Rákpáncél-motorkerékpárok

A tajvani Huang Mingbo egy kínai élelmiszer művészeti rendezvényen mutatta be miniatűr motorkerékpárjait, amely homárpáncélokból készült. A művész zseniálisan használta ki a páncél természetes ívét. A művész a páncélokon kívül nem használt semmi egyebet, és ebből formázta meg még a rendszámtáblát és a tükröket is.
Tovább


Bagoly kávézó

Új divatőrület Japánban a Bagoly-kávézó. Egyre több nagyvárosban, például Tokióban és Osakában is találni ilyet.

Tovább


Fura grillmasinák

Tovább


Száznegyven kilós kórházi Big Mac

Száznegyven kilós Big Mac-et emelgetnek gyakorlásképp egy svéd kórházban. A nagy hamburgerhez mindazonáltal van köze, hisz lendületesen hizlal az étek. A gyakorlatozás az Uppsalai Egyetemi Kórházban folyik, célja, hogy a személyzet könnyebben és szakszerűen boldoguljon a túlsúlyos betegekkel, akikből mind több akad Svédországban is. A skandináv államban a férfiak felén van kisebb-nagyobb súlytöbblet, a nők mezőnyében a hányad csak egyharmad.

(a kép csak illusztráció)

A kórház eddigi tömegrekorder betege 2 mázsa 40 kilót nyomott. Bár ilyen extratömegű paciensek ritkán kerülnek falai közé, egyre több az olyan, akit csakis csapatmunkával lehet megemelni, méghozzá jól összehangolttal, különben az ápolók is súlyosan megsérülhetnek, nem beszélve arról, ami a beteggel történik, ha elejtik. Mindezek miatt szakmai súlyemelő tanfolyamba fogott a kórház és megfelelő gyakorlóbábut rendelt.
A Big Mac nem hamburger, hanem az extrasúlyos tesztbábu, ez a beceneve.  Big Mac természetesen életnagyságú, belül viszont homokkal, műanyag gömbökkel töltött. Külseje gumihabból van. Az ólomsúlyú betegeket nem elég megemelni tudni, utána megfelelően mozgatni is kell őket. Big Mac-en ezt is kellően gyakorolhatják.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Halloween utálat

Napi videó:   Szellemreptetés

Napi fotó:  És pont hol esik az eső?

Macskaőrség:   Trükkös macskagyertya 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(via mti)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.