Ez történik, ha valaki citromfát ültet az esős Washington államban:
Sokan követik el azt az alapvető hibát, hogy egyszerűen csak kechupot tesznek a pizza tésztájára. Ha nincs más, ez a megoldás is megteszi, de mennyivel jobb egy fűszeres pizzaszósz. Az egyik kedvenc receptem.
Pizzaszósz
Hozzávalók:
1,5kg paradicsom
2 fej hagyma
kis fej fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
1 teáskanál oregano
1 teáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt babérlevél
2 evőkanál cukor
kevés só
Elkészítés:
Az olivaolajon megfuttatom a fokhagymát, az apróra vágott hagymát megdinsztelem.. Rádobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot, (nem kell megpucolni), alaposan elkeverem, majd merülő-mixerrel pépesítem. Hozzáadom a fűszereket, a cukrot, megsózom, és kis lángon besűrűsödésig főzöm.
Azonnal fogyasztható, de rakhatjuk tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, gondosan zárjuk le, és tegyük száraz dunsztba. Így akár hosszabb ideig eláll.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszokétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Ágyból nézni az elefánitatót
Napi videó: Pillanatok, amikor még hinni tudok a sportban
Nem tudom, hogy kitalálni volt nagyobb őrültség, vagy megcsinálni. Érzékeny gyomrúaknak nem ajánlott.
Érdemes a klasszikus recepteket újragondolni, első hallásra meglepő fogásokat összekombinálni. Meglepően finom új ízeket kaphatunk. Párom hétvégi kísérletezése elképesztően jól sikerült.
Túrógombóc Almapürével
Hozzávalók:
50 dkg túró
5 evőkanál búzadara
3-4 ek. liszt
2 egész tojás
egy citrom héja
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Az összetevőket összegyúrjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forró sós vízben megfőzzük.
Almapüré
2 kg alma
fél citrom leve és egyben a héja
vaníliás cukor
cukor izlés szerint
egy rúd fahéj
2 evőkanál vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk és kockára vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Kevés vízzel feltesszük főni, beletesszük az egész fahéjat és a kicsavart fél citrom héját, a vaníliáscukrot, és kevés cukrot is. Amikor megfőtt, kivesszük a darabos fűszereket és botmixerrel pürésítjük a főtt almát. Kevés vízzel és cukorral csomómentesre keverjük a pudingot és a fövő pürébe keverjük. Újraforrás után levesszük a tűzről. Cukorral úgy ízesítjük, hogy kissé pikáns, savanykás íze megmaradjon.
Tálalás:
A gombócokat nyakon öntjük az almapürével, néhány szeletke almával színesítjük.
Aki ragaszkodik a pirított prézlihez, nyugodtan beleforgathatja a gombócokat, úgy is finom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Medve és az autó
Napi fotó: Nehéz a természetfilmes élete
Macskaőrség: Amikor a macska a bűnös
A mezzaluna, vagyis fűszervágó a kések páriája. Dupla felálló nyele miatt valahogy sehol nincs helye: a késtartóba nem fér bel, a fiókban sehogy sem lehet normálisan elrakni.