Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vadvirágos húsvéti tojás

Néhány vadvirág, egy kis zöld levél, és némi hagymahéj kell hozzá csupán. Ulrika Estere különleges munkája.

Egyedi szépségű tojásfestés. A szükséges hozzávalók:

Tovább


Így készül az üzbég kenyér

Akárcsak nálunk, az üzbégeknél is hagyomány a kenyér tisztelete. "Kenyér nélkül nem étel az étel" - mondja az üzbég szólás. Ha vendégségbe mennek, gyakran szépen kisült lepényt visznek ajándékba. A kenyér tőlünk eltérően inkább lepény, általában tányér alakú, kerek formájú, az éltető napot szimbolizálja. Kézzel kell törni. A Korán hagyományai szerint tilos késsel hozzáérni. Használják tányérként is: húst, rizst, gyümölcsöt, salátát szolgálnak fel benne. Egy buharai pékségben az évszázados módszerekkel készül a kenyér.

Tovább


Medvehagyma tárolása

Sajnos a medvehagyma-szezon túlságosan rövid. A tavasz elején felbukkan és 4-6 hét után már nem lehet kapni. Akik tudják, hol kell az erdőben keresni, azok még kitolhatják a búcsú idejét. Épp ezért érdemes időben gondoskodni a tárolásáról.

A medvehagymát érdemes minél frissebben felhasználni, de egy zárt nejlonzacskóban vagy dobozban jó esetben egy hétig is eláll. Ennél hosszabb idejű tároláshoz azonban már tartótani kell. Erre két nagyon egyszerű módszert tudok ajánlani. Azonban bárhogy is tartósítjuk, Először mindenképpen ki kell válogatni, a sérült vagy rossz részeket eltávolítani, alaposan megmosni és megszárítani.

Tovább


A profi így pucol almát

A megoldás vicces, de elképesztően gyors.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   460 000 méh a testén

Napi videó:   Kemény április elsejei tréfa

Napi fotó:  Graffiti a bank előtt

Macskaőrség:   A macskák szeretik a babákat

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Medvés bagett

Nincsenek se indián őseim, és nem is erdélyi tiltott medvevadászat zsákmányából lakmározom. Egyszerűen csak lerövidült a név, amikor a gyerekek már harmadszor jöttek kérni repetát. Mindössze ennyi maradt, mert eredetileg medvehagyma-vajas bagett volt. Pár évvel ezelőtt a tévében Jamie Oliver mutatta be olivaolajos-petrezselymes ciabattáját. Ez adta az ötletet a recepthez, hogy gyors uzsonna legyen a társaságnak. A gyerekek is zabálták, baráti sörözés közben is remek sörkorcsolya, csak győzzük folyamatosan sütni.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.