De van. Ez az új világrekord.
Furcsa látvány, hogy valaki egyetlen fej karfiolt tol a talicskában, és mégis tele van a talicska.
De van. Ez az új világrekord.
Furcsa látvány, hogy valaki egyetlen fej karfiolt tol a talicskában, és mégis tele van a talicska.
Borzavár egy pici település a Bakony mélyén. A Zircről Porvára vezető úton bukkanunk rá. A község a Bakony szívében, Zirctől 4 km-re, a Pálihálási patak erdőtől övezett medencéjének lejtőjén fekszik. Nevét az egykor itt termesztett sok bodzáról, helyi nevén borza nyerte. A tiszta levegő, a közeli Kőris-hegy. Ez a fogás is magán hordja a Bakony néhány jellegzetességét.
Borzavári csirke
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell,
50 dkg főtt, füstölt sonka,
50 dkg répa,
50 dkg gomba,
egy nagy fej hagyma,
só,
bors,
oregánó,
2 dl tejfel,
liszt,
10 dkg füstölt szalonna,
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockára vágom, és zsírjára sütöm. A zsiradékba rakom az apróra vágott hagymát. Kis dinsztelés után a karikára vágott répát is. Belerakom a csíkokra vágott csirkemellet, sózom, borsozom, megszórom oregánóval, majd belerakom a kockára vágott sonkát, és a felszeletelt gombát. Fedő alatt párolom. Elkeverek egy púpos teáskanál lisztet a tejfölben, kis vízzel folyósabbra keverem, és a ragura öntöm. Összerottyantom, és nokedlivel tálalom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Sziget kastéllyal és ágyúval eladó
Szem-Szájnak gasztroblog: Borzavári csirke
Macskaőrség: A macskák vírus-videót néznek
Ha létezhet a grillhordónak abszolút megvalósítása, akkor az biztosan ez a sütő lesz. Egy valódi, hengerelt acél, 160 literes hordóból készül, Alkalmas füstölésre, lassú sütögetésre, könnyen hordozható, és igénytelen. Itt kipróbálhatod, mit jelent a vertikális főzés.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Üvegkilátó a Sunwapta-völgy felett
Napi videó: zenélő drón robotok
Napi fotó: Gyep, az a szép zöld gyep
Macskaőrség: Macska és a vécépapír
(via itt)
Múltkor már bemutattam, hogyan kell szakszerűen feldolgozni egy aligátort (ki tudja mikor lesz rá szükséged). Előbb-utóbb nálunk is megjelenik, és nagyon finom a húsa. Most megnézheted, hogy kell a grillen egészben megsütni egy kis aligátort. Rákraguval és kolbászos kukoricakenyérrel töltve, naranccsal megpakolva, sült osztrigával tálalva. A krokodil másfél méter, ezért ne Tescos minigrillel próbálkozzunk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A legszebb szellemváros
Napi videó: Automata bicilkliparkoló Japánban
Napi fotó: Egy tökéletes reggeli
Macskaőrség: Önvédelmi kulcstartó
(via youtube)
Húsvét után - ha rendesen bevásároltunk – akad a hűtőben egy kis maradék sonka. Ezt érdemes mihamarabb felhasználni, de nem árt a húsvéti gyomorterhelés-próba után egy könnyedebb vacsora. Erre tökéletes ez a könnyű, mégis ízgazdag saláta.
Várkert-saláta
Hozávalók:
2 Vilmos körte
1 csomag retek
15 dkg főtt sonka
5 dkg tetszőleges kék sajt
Elkészítés:
A körtét és a retket megmossuk és felszeleteljük, és a tálra halmozzuk. A sonkát felkockázzuk, és a halomra szórjuk. Végül rátördeljük a kéksajtot.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A misztikus karikapörgetés