Még körben sem tudunk nézni rendesen, de mire észbe kapunk, minden használati tárgyunk okos lesz körülöttünk. Az intelligencia verseny legújabb áldozata a villa.

A túlsúlyosság egyik oka, hogy túl gyorsan eszünk. Nem rágjuk meg rendesen az ételt, a falat nem keveredik elég nyállal, emiatt romlik az emésztés. Nem iszunk mellé elég folyadékot. Ráadásul hamarabb telik meg a gyomrunk, minthogy a szervezet üzenhetne az agynak, hogy jól laktunk.  Emiatt többet eszünk, mint kellene, jön a túlsúly, és ráadásul még a gyomorproblémák is.

Erre kínál megoldást az okos villa. A HAPIfork a HAPILABS által gyártott elektronikus villa, amely figyeli tulajdonosa étkezési szokásait. Jelzőfényekkel és finom rezgésekkel figyelmeztet, amikor túl gyorsan eszik.  Az intelligens villa fel van szerelve mindennel, amivel egy okostelefon: bluetooth, USB port, egy gyorsulásmérő, egy vibrátort és LED-ek.

A villa kielemzi, hogyan eszel. Méri, hogy mekkora falatot teszel a szádba, milyen gyorsan emeled fel, mennyi idő telik el két falat között, stb. Ha túl gyorsan eszel, a villa rezeg, és fények villognak a nyelén, ezzel kényszerít a lassabb evésre..

Az adatokat fel lehet tölteni a netre, ahol személyre szóló program segít a rossz szokás ok elhagyásában. 

Az okos villa áprilistól vásárolható meg 60 fontért.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Fára épült házak felnőtteknek

Napi videó:   Kaszkadőr macska

Napi fotó:  A szállítás apró trükkjei

(via smartplanet,youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...