Egy isteni recept, amelyből nem a megszokott vékony ropogós, kissé száraz csiga lesz, hanem egy vastag foszlós, hihetetlenül puha finomság.
Fahéjas csiga:
Egy isteni recept, amelyből nem a megszokott vékony ropogós, kissé száraz csiga lesz, hanem egy vastag foszlós, hihetetlenül puha finomság.
Fahéjas csiga:
Nagypapa az utcán főz, ez inkább Street Kitchen. Indiában ez kicsit másképp megy. Olasz fogás indiai módra.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
(via youtube)
Bár elsősorban az édes réteseket szeretjük, ki kell próbálni a csodás sós változatokat is. Ha marad egy kis főtt sonka,. az tökéletes alkalom a kipróbálására. Elég egy kis sonka vég, de tökéletesen jó a szeleteléskor leforgácsolódó apró darabok is. Készüljön belőle egy isteni rétes, amellyel a vendégek előtt sem vallunk szégyent.
Sonkás-gombás rétes
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
50 dkg gomba
30 dkg főtt füstölt sonka
20 dkg félkemény sajt
10-15 dkg vaj
só
bors
Elkészítés:
A füstölt sonkáról leválasztjuk a zsíros részt. Külön-külön mindkettőt felkockázzuk. Egy serpenyőbe dobjuk a szalonnás részt és megsütjük. Kiszedjük a zsírból és félretesszük. Most a hús rész kerül a serpenyőbe, és azt is megsütjük. Ezt is kiszedjük a zsírból és félretesszük.
A gombát megmossuk és felszeleteljük. Rádobjuk a maradék zsírra, megborsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk. A végén kicsit megsózzuk.
Olvasszuk fel a vajat. Csomagoljuk ki a réteslapot. Az első lapot terítsük egy konyharuhára. Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd jöhet rá a következő lap és az újabb kenés. Így járunk el az utolsó lapig.
A lap kétharmadán osszuk el egyenletesen a gombát. Hintsük rá a megsütött sonkát és a szalonna kockákat, majd reszeljük rá a sajtot. Tekerjük fel a konyharuha segítségével úgy, hogy a szórt rész felől tekerjük az üresen hagyott harmad felé.
Tegyük tepsibe, vagy sütőlapra úgy, hogy a vége alulra kerüljön. Kenjük át vajjal.
180 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Február a farsangi mulatságok ideje. Gyakori a batyus bál, amikor mi is valami általunk készült finomsággal járulunk hozzá a közös büféhez. A megszokott sütemények és pogácsák helyett itt van egy egyszerű különlegesség. A recept a végletekig egyszerű, a formálásra kell egy kis időt szánni. De különleges megjelenése és finom íze garantálja a sikert.
Farsangi szerencsemalac
Egy sós-édes különlegesség, amely hidegen és melegen is megállja a helyét.
Almacsatnis kacsa-pite