A hologram nem a csomagoláson, a csokoládén van.

A svájci Lusanne-ban működő Morphotonix kifejlesztett egy olyan módszert, amellyel hologramokat nyomtatnak a csokoládéra - adalékanyagok használata nélkül.

A módszer lényege, hogy speciális mikrostruktúrát hoznak létre a csoki felületén, amely ugyanúgy elhajlítja a fényt, mint a hologramok, és létrejön a szivárványos fényhatás. Ugyanúgy működik, mint a biztonsági hologram a hitelkártyát, bár a csokoládéval trükkösebb dolgozni. Étcsokoládéval és tejcsokoládéval egyformán működik, a gyártó sokféle csokoládéval is kipróbálta.

A cég 2012-ben kezdte a fejlesztést, és nem árul el túl sokat a módszerről. A csokoládét ugyanúgy készítik el, mint egyébként, de egy speciális nyomólemezzel viszik fel a mintát. Az igazi titok a nyomólemez készítésében van.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Menyasszonyt a kínai piacról

Napi videó:   6 éves jojó-zseni

Napi fotó:  Ki ébredne itt reggel?

Macskaőrség:   Egy kis összebújás

(via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...