A fokhagymás kefirben pácolás a csirkemell legjobb barátja.
Gombás-zöldhagymás csirkemell
A fokhagymás kefirben pácolás a csirkemell legjobb barátja.
Gombás-zöldhagymás csirkemell
A káposztasaláta nálunk, magyaroknál inkább téli fogyasztott saláta. Ennek tradicionális okai vannak, régen télen ez volt elérhető, a pincékben jól elállt tartósítás nélkül is. A tavasz a friss saláták ideje, megjelenik a fejes saláta, és ez hosszú időre kiszorít mindent mást.
Május végén azonban már megjelenik a friss fejes káposzta. Zöld, vastag, húsos, lédús levelekkel. Levélzete nem olyan tömött, és a súlya is könnyebb. Íze nem olyan intenzív káposzta íz, a magas klorofil tartalma miatt a fejes salátára is hasonlít. Ha ilyenkor készítünk belőle káposztasalátát, ez a kettősség remekül érvényesül. Ha ezt még gazdagítjuk egy rész friss zöldhagymával, az egyik legfinomabb tavaszi salátát tálalhatjuk fel.
Fontos, hogy vásárlásnál a lehető legzöldebb káposztát vegyük, és a zöldhagyma is harsogóan ropogós és friss legyen. Minél hamarabb használjuk föl, hogy ez a harsogó frissessége megmaradjon.
Az ötlet egyszerű: A paradicsom salátát készítsd el a szokásos módon, ecetes lében. A zöldhagyhagymát karikázd fel a zöldjével együtt. Keverd hozzá a fejes salátához, és élvezd az isteni ízeket. Ráadásul gyönyörűen néz ki.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint harminchatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Nepál egy évvel az óriási földrengés után
Macskaőrség: A legmacskásabbb sláger
Napi videó: Ilyen befutót ritkán látni
Napi fotó: A világ királya
Az ötlet egyszerű: az uborka salátát készítsd el a szokásos módon ecetes lében. A zöldhagymát a zöld szárával együtt karikázd fel, a fehér részét vékonyabra, a zöld szárát és levelét vastagabbra. Keverd hozzá az uborkához, és élvezd az isteni ízeket.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint harmincegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Ablakot nyitni a múltra
Macskaőrség: Fázós macskák
Napi videó: Ezek keményen dolgoznak
Napi fotó: Batman
Nevével ellentétben nem egy olyan könnyed fogás, mint a pillangó, viszont nagyon finom.
Papillon-saláta