Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gombás-paprikás tokány

Neve ellenére teljesen más, mint egy bakonyi tokány.

Ha azt halljuk egy ételnél, hogy gombás és paprikás, azonnal a bakonyi módra asszociálunk. Ha csak azt halljuk, hogy paprika van benne, vagy pörköltre, vagy lecsóra gondolunk. Pedig ha ezeket a zöldségeket nem pároljuk, hanem pirítjuk, teljesen más íz világú étel születik. Ez a tokány tökéletes példa erre.recept főétel melegétel húsétel tokány gomba kápia paprika sertés

Gombás-parikás tokány

Tovább


Hutai finomfalatok

Zemplén vidéki recept, amelyhez nekem egy Eger környéki vendéglőben volt szerencsém. Igazi ízbomba, vadhúsból a legfinomabb, de ha nincs, marhából is kiváló. Szerencsére a szakács örömmel megosztotta a receptet.

Hutai finomfalatokrecept főétel melegétel húsétel tájétel vad tokány

Tovább


Savanyú vetrece

A vetrecét már 16. századi források is említik, mint egyfajta gulyást, illetve pörköltféle ételt. Mára a vetrece a tokány egy fajtája, egy Erdélyből származó savanyú étel, amit marhahúsból füstölt szalonna felhasználásával és tejföllel készítenek. Ez azért is érdekes, mert Erdélyben több helyen is jártunk, de a vetrecét egyik helyen sem ismerik. Bográcsban elkészítve az igazi. Párom a csömöri főzőversenyen savanyú vetrecét főzött. Ő így csinálja:

Recept főétel tokány meleg vetrece savanyú dödölle

Savanyú vetrece

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.