A drága ásvány tortaként sem lehet olcsó
Hétvégi dizájn: mintha üvegsüti lenne a tányéron
Olga Oszkova orosz cukrász olyan süteményeket készít, amelyek miatt már több mint 350 000 ember követi az Instagramon. Olyan mázat készít édes műalkotásaira, amelyek szinte üveggolyóként csillognak.
Tripla sajtos pogácsa
Imádom a sajtot, imádom a pogácsát, ezek után nem csoda, hogy nagy rajongója vagyok a sajtos pogácsának. Ha már így van, miért ne tobzódhatnék a sajtokban. Ne egyféle sajt legyen benne, hanem rögtön három.
Ennek ellenére ez is egy gyors, egyszerű pogácsa, Kicsit tovább gondoltam múltkori ötletemet, hogy tejföl vagy joghurt helyett a pogácsa zsíros krémességét krémsajt adja.
Tripla sajtos pogácsa
Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg finomliszt
25 dkg friss krémsajt
2 dkg friss élesztő
1,5 kávéskanál só
1 db tojássárgája
0,5 dl tej
1 tojás
trapista sajt
parmezán sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrom, majd egy órát kelni hagyom. Kinyújtom 1 centiméter vastagságúra, pogácsákat szaggatok belőle, sütőlemezre vagy tepsibe rakom. Tetejét megkenem tojással, és vastagon megszórom a reszelt sajttal. Majd mintha megsóznám, megszórom a reszelt parmezánnal is. Újabb negyed órát kelesztem.
180 fokos sütőben szép világosbarnára sütöm.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Áradáskor is vidáman
Macskaőrség: Egy macska, két kutya
Napi videó: Hallottad már a rinocérosz bébi sírását?
Napi fotó: Ilyen hosszú sörényem lesz
Sajttal töltött bundáskenyér
A bundáskenyér szinte már alapeleme a magyar konyhának. De nem kell megelégedni az alaprecepttel, sokféle módon lehet gazdagítani. Nekem nagy kedvencem a sajttal töltött verzió. Amikor félbevágom, kibuggyan belőle a forró olvadt sajt, az egyszerűen mennyei. De nagyon könnyű elrontani, és akkor csúnyán, és főleg ehetetlenül megszívja magát olajjal. De egy egyszerű trükkel ez megakadályozható, sőt még így finomabb is lesz. Én így készítem.
Hétvégi dizájn: LEGO-torta
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint harminchétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Őrült járgányok
Macskaőrség: Lecsapott a hurrikán
Napi videó: A pörgettyű bajnokai
Napi fotó: Furcsa bibéje van a virágnak
(via pinterest)