Dió a tésztában, dió a tejszínkrémben, beborítva vastagon csokival. Mi más kell még? Semmi.
Duplán diós torta
Dió a tésztában, dió a tejszínkrémben, beborítva vastagon csokival. Mi más kell még? Semmi.
Duplán diós torta
A hónapos retek az egyik legjobb dolog a tavaszban. Együk csak vajas kenyérrel, kerüljön szendvicsünkbe, aprítsuk salátába, vagy csak kapjunk fel egy darabot és harapjunk egy harsogót. Egyformán tökéletes megoldás. Az a recept a retek egy új oldalát mutatja meg. Savanyítva remek kiegészítő sült húsok mellé, de gyakorlatilag bármire ugyanúgy használhatod, mint nyersen. Néhány óra pihentetés után már fogyasztható is. A retek héja hamarosan elveszti a színét és a retek enyhén rózsaszín lesz. 5-6 nap alatt megpuhul. Hűtőben hosszabb ideig eláll, de általában erre nincs sok esélye. Gyorsabban fogy, mint ahogy készíteni lehet.
Savanyított retek
Hozzávalók:
0,5 kg hónapos retek
2 dl almaecet
3 dl víz
4 evőkanál méz
3 teáskanál só
1 teáskanál mustármag
2 db fokhagyma
15 szem feketebors
1 teáskanál koriandermag
Elkészítés:
A retket gondosan megmossuk, megtisztítjuk, és uborka-gyalun legyaluljuk. tömjük bele az üvegbe, szórjuk rá a fűszereket.
A vízbe tegyük bele az ecetet, a mézet és a sót. Forraljuk fel, és töltsük fel az üveget. Zárjuk le. Miután lehűlt, már fogyasztható is, de dunsztba téve hosszú időre tartósíthatjuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Van szebb látvány, amikor egy nyolchengeres blokk okádja a tüzet az kertben?
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Aki már próbált felfújtat csinálni, az tapasztalhatta, hogy szikkadt péksüteményből vagy kalácsból finomabb lesz, mint a frissből. Többek között ezért vált igazi kármentő fogássá, mert sosem fogy egyformán a péksütemény. Hol pillanatok alatt elfogy az összes, hol még másnap is ott ül a kosárban 3-4 darab. Az ilyen alkalmakra tökéletes vacsora egy felfújt, amelynek most egy fűszeres-sajtot változatát mutatom meg.
Ementális kifli-felfújt
Hozzávalók:
3 nagyobb kifli
1 dl tej
3 db tojás
1 evőkanál tejföl
15-20 dkg ementáli sajt
só
bors
2 gerezd fokhagyma
kevés vaj
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne az összetört fokhagymát. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a sajtot felkockázzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kifli karikák mindkét oldalát gyorsan megmártjuk a fűszeres tejben, majd egymás mellé fektetjük a tálban. Amikor lefektettünk egy réteget, öntözzük meg a tojással, és szórjuk meg sajtkockákkal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
160 fos sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
A baltinore-i éttremben túl sok adag lángoló görög sajtot rendeltek.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
(via youtube)