Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ebbe beletörik a fogad

Egy bőségesen megterített gyönyörű asztal. Csak az a baj, hogy minden étel kőből van.

Tovább


Dugi pia elegánsan

Görög klasszikusok:

Tovább


Gombás Cukkini

Gyorsan összedobható, könnyű, meleg vacsora.

Gombás Cukkini 

Hozzávalók:
1 közepes cukkini,
20 dkg gomba,
2-3 db lecsópaprika,
2 nagy fej hagyma,
1 db hámozott paradicsom
10 dkg bacon kockára vágva
só,
bors,
2 gerezd fokhagyma
kevés ” kentucky-csirkeszárny” fűszerkeverék,

Elkészítés:
A bacont zsírjára sütöm. Rádobom a hagymát, az összenyomott fokhagymát, és üvegesre párolom. Ráteszem a kockára vágott zöldségeket, megszórom sóval, borssal, kentucky fűszerkeverékkel. Megpárolom a keveréket, úgy hogy az összes levét elfőzöm.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    Extrém módon élni

Napi videó:   Nézd meg a Hold másik oldalát

Napi fotó:  Erőgyakorlat

Macskaőrség:  Macskák, akik bírják a vizet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Dödölle

A legtöbben csak a gyerekdalból ismerik, pedig egy finom, egyszerű, és nagyon olcsó étel.

A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű étele. Elkészítése nagyon egyszerű, finom, és nem utolsósorban elég laktató. Régen a szegények eledeleként tartották számon, mert mindennapos volt a fogyasztása. Pénzbe nem került, hiszen a hozzávalót megtermelték a kertben.

Magyarország egész területén ismeretes a dödölle, csak épp máshogy nevezik, vagy kissé másképp készítik el. A palócoknál és Mátra alján ganca néven ismert. Zalában sok helyen a dödölle mellett krumpligánicának is hívják, mert régebben kukoricából készítették. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében cinke a neve. Baranya és Somogy megyében egyszerűen csak gánicának nevezik.

2005 óta Nagykanizsán minden év szeptemberében megrendezik a dödölle fesztivált. Az idei szeptember 6-7-én kerül megrendezésre.

2006-ban Guinnes rekordot állítottak fel, egyszerre 2331 adaggal készült.  Készítéshez 505 kg burgonyát, 160 kg lisztet, 100 kg hagymát és 60 kilogramm zsírt használtak fel.

Felsőmarácon idén augusztusban felállították a 24 órás dödölle fözés rekordját, amelynek hitelesítésére még várnak Londonból.

Nagykanizsán idén egyszerre két rekordkísérlettel készülnek, csapatban és egyéniben, 26 órán keresztül fogják majd a fakanalat a résztvevők.

A dödölle valóban egyszerű és finom étel, sokféle kísérővel ehető: sült szalonnával, aludt tejjel, joghurttal, tejföllel, pirított hagymával, kolbásszal. De köretnek is kiváló. Kisebb-nagyobb különbségek vannak a receptek között, én így készítem.

 

Dödölle

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
liszt,
2 nagy fej hagyma,
zsír,
2 kk. pirospaprika,
só,

Elkészítés:
A megtisztított krumplit kockákra vágom, és sós vízben megfőzőm. Mikor megpuhult leöntöm a vizet, csak annyit hagyok rajta, amennyi épp ellepi. Ezután a vízben összetöröm a krumplit. Szükség szerint sózzuk meg.

Most jön a neheze. Visszarakom a tűzhelyre, és folyamatos gyors keverés közben lisztet kezdek el bele dolgozni. Minél több benne a liszt, annál nehezebb keverni, ezért inkább két ember készítse, valakinek tartania kell a lábost.

Visszateszem a tűzre, és nagyon gyors kevergetés mellett elkezdek lisztet beledolgozni a masszába. Addig kell adagolni a lisztet, amíg a tészta a keverés ellenére egy nagy, könnyen formázható gombócba áll össze. Ekkor elzárjuk alatta a lángot.

A megtisztított hagymát felkockázom, és zsíron üvegesre pirítom. Megszórom pirospaprikával, és jól elkeverem. Egy kanalat megmártok a paprikás hagymás zsírban és ezzel félkanálnyi darabokat szaggatok, amit egy tepsibe dobok. Minden szaggatás előtt megmártom a kanalat. Amikor elfogy a massza, a maradék zsírral meglocsolom. Előmelegített sütőben átpirítom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Sibám, a sivatagi Manhattan

Napi videó:   A hónap legszerencsésebb embere

Napi fotó:  Nem volt szabad parkoló

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Egy tökéletes fagylaltkehely

Mitől lesz egy fagylaltkehely tökéletes? Ha maga a kehely is ehető. Erre az egyik legjobb megoldás a sárgadinnye. Egyszerű, ízletes és látványos szervírozás.

Elkészítése egyszerű. A dinnyét középen kettévágjuk, a magokat kitakarítjuk. Vagy levágjuk a végét, hogy biztosan megálljon a tányéron, vagy belerakjuk egy olyan kis tálba, hogy fixen megálljon. Ha a magok helye túl kicsi, egy kanállal vájjuk nagyobbra. Rakjunk bele 2-3 gombóc fagylaltot, locsoljuk meg valamilyen gyümölcsös öntettel, szórjuk meg csokireszelékkel, és már tálalható is.

Ha szereted a Toochee Blogot, kérlek szavazz ránk a GoldenBlog versenyen a <<PopArt>> kategóriában. Mindössze három kattintás, mert a te szavazatod is számít. A szavazás névtelen, és teljesen biztonságos.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Mi a különleges ezekben a ruhákban?

Napi videó:   A legszemetebb átverés

Napi fotó:  Nekem is elegem van a melegből

(via )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.