Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bácskai húsleves

Egy igazi belevaló leves, már-már egytálétel: gazdag a hústól, sűrű, hogy megáll benne a kanál, és savanykás, hogy jól essen a gyomornak. Vettem az ünnepekre 8db csontos csirkemellet. Úgy csontoztam ki, hogy a csontokon kicsit vastagabban maradjon hús, mert levest terveztem belőle. Az eredeti receptet a HVG honlapján olvastam, de egy kicsit változtattam rajta az ízlésem szerint.

Bácskai húsleves

Hozzávalók:
8 csirkemellcsont kissé húsosra hagyva (vagy egy fél csirke),
répa,
fehérrépa,
zeller kockára vágva,
1 kisebb bögre rizs,
1 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
szemes bors,
2-3 babérlevél,
só,

Habaráshoz:
1 kispohár tejfel,
1 tojás,

Tálaláshoz:
tárkonyecet,
apróra vágott petrezselyem,

Elkészítés:
Feltettem a csirkét vízbe főni, és forrás után a habját leszedtem. Beleraktam a fűszereket, és a zöldségeket. Amikor a csontos hús megfőtt, kiszedtem a levesből és félretettem. A levesbe öntöttem a megmosott rizst, majd amikor majdnem megfőtt, belekevertem a habarást – egy felvert tojást, elkevertem egy pohár tejföllel, kis vízzel. A levesbe visszatettem a csontokról leszedett húst. Tálaláskor petrezselyemmel megszórtam és egy kis tárkonyos ecettel megvadítottam.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Kétszínű folyó

Napi videó:   Repülőgép-szerencsétlenségek

Napi fotó:  Steampunk billentyűzet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tudod, mennyi cukor van a gyümölcsben?

A gyümölcs a legegészségesebb étel, de ha számoljuk a kalóriát a tavaszi fogyókúra során, azért ne feledkezzünk meg a gyümölcs cukortartalmáról sem. Táblázat szerint tisztában vagyunk vele, de mit jelent ez a valóságban? Ez a fotósorozat megmutatja, hogy a képen látható adag gyümölcsben mennyi cukor van.

Tovább


Kórház utánzó étterem

Milyen hely az, ahol a nővérek a pincérek, orvosok a szakácsok, és minden steril orvosi körülötted? Egy egyedülálló, furcsa étterem nyílt a lettországi Rigában, neve "Hospitalis". Az ételeket lombikokban, és orvosi edényekben szolgálják fel. A hosszú lábú pincérlányok mini növérkötényben szolgálnak fel, és ha akarod, rád húzzák a kényszerzubbonyt, és meg is etetnek.

Videó a végén.

Tovább


Forró fűszeres almalé

A hirtelen leszakadt hó miatt este ki kellett mennem havat takarítani. Nem volt túl sok, de az erős hideg szél átfagyasztott. Megkívántam valami forró italt, de mivel még este vezetnem kellett, forralt borról szó sem lehetett. Körbenéztem a kamrában és megtaláltam egy százszázalékos almalét. Eszembe jutott egyik kedvenc téli forró italom: nincs benne alkohol, ezért gyerekek, állapotos hölgyek, és sofőrök is bátran ihatják, nem kell kimaradniuk az össznépi forraltborozásból. És lehetőséget ad kísérletezni az ízekkel.

Forró almaital

Tovább


Ezt a könyvet sokan elolvasnák

Az atyai könyvtár féltve őrzött darabja különös titkot rejt. Vajon hol lehet a világtörténelem többi kötete, azokba is szívesen beleolvasnánk.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.