Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Svéd mandulatorta

A svédek legkedveltebb exportcikke - hála az IKEÁ-nak - a svéd mandulatorta. Az áruház éttermének és boltjának egyik legtöbbet vásárolt terméke. És joggal, igen finom sütemény. Azonban elkészíteni is egyszerű, és ha rászánjuk az időt, ráébredhetünk, hogy frissen, fagyasztás nélkül még sokkal ízletesebb: a krém lágy, a tészta puha, és a mandula frissen ropogós.

Svéd mandulatorta

Tovább


A világ második legnagyobb sörösüveg-gyűjteménye

Ez az aprócskának tűnő vidéki pajta rejti a világ második legnagyobb sörösüveg gyűjteményét. Ez is a bizonyíték arra, hogy a hosszú svéd éjszakák alatt nem csak inni lehet, és nem csak azért lehet gyűjteni az üvegeket, hogy visszaváltsuk. A polcokon 8600 üvegpalack.

Tovább


Száznegyven kilós kórházi Big Mac

Száznegyven kilós Big Mac-et emelgetnek gyakorlásképp egy svéd kórházban. A nagy hamburgerhez mindazonáltal van köze, hisz lendületesen hizlal az étek. A gyakorlatozás az Uppsalai Egyetemi Kórházban folyik, célja, hogy a személyzet könnyebben és szakszerűen boldoguljon a túlsúlyos betegekkel, akikből mind több akad Svédországban is. A skandináv államban a férfiak felén van kisebb-nagyobb súlytöbblet, a nők mezőnyében a hányad csak egyharmad.

(a kép csak illusztráció)

A kórház eddigi tömegrekorder betege 2 mázsa 40 kilót nyomott. Bár ilyen extratömegű paciensek ritkán kerülnek falai közé, egyre több az olyan, akit csakis csapatmunkával lehet megemelni, méghozzá jól összehangolttal, különben az ápolók is súlyosan megsérülhetnek, nem beszélve arról, ami a beteggel történik, ha elejtik. Mindezek miatt szakmai súlyemelő tanfolyamba fogott a kórház és megfelelő gyakorlóbábut rendelt.
A Big Mac nem hamburger, hanem az extrasúlyos tesztbábu, ez a beceneve.  Big Mac természetesen életnagyságú, belül viszont homokkal, műanyag gömbökkel töltött. Külseje gumihabból van. Az ólomsúlyú betegeket nem elég megemelni tudni, utána megfelelően mozgatni is kell őket. Big Mac-en ezt is kellően gyakorolhatják.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Halloween utálat

Napi videó:   Szellemreptetés

Napi fotó:  És pont hol esik az eső?

Macskaőrség:   Trükkös macskagyertya 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(via mti)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.