Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tipp hétvégére: medvehagymás fejes saláta

Az ötlet egyszerű: A fejes salátát készítsd el a szokásos módon, ecetes lében.  A medvehagymát tetszés szerint tépkedd kisebb darabokra, vagy csíkozd fel. A szárat is vág fel kisebb darabokra. Keverd hozzá a fejes salátához, és élvezd az isteni ízeket.

tipp saláta fejes saláta medvehagyma

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint harmincegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  New York nyomornegyedei 1870
Macskaőrség:   Rég vertek így át macskát
Napi videó:   Északi fény
Napi fotó:  Parkolni tudni kell

tipp saláta fejes saláta medvehagyma

Tovább


Tipp hétvégére: zöldhagymás uborkasaláta

Az ötlet egyszerű: az uborka salátát készítsd el a szokásos módon ecetes lében.  A zöldhagymát a zöld szárával együtt karikázd fel, a fehér részét vékonyabra, a zöld szárát és levelét vastagabbra. Keverd hozzá az uborkához, és élvezd az isteni ízeket.

Tipp recept uborka saláta zöldhagyma újhagyma köret

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint harmincegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Ablakot nyitni a múltra
Macskaőrség:  Fázós macskák
Napi videó:  Ezek keményen dolgoznak 
Napi fotó: 
Batman

Tipp recept uborka saláta zöldhagyma újhagyma köret

Tovább


Vegyes zöldségsaláta

Manapság már nem olyan divatos a klasszikus ecetes salátalével készült saláta. Pontosabban egész egyszerűen megfeledkeztünk róluk, mert a modern gasztronómia erőteljesen nyomja a nyers salátákat, amelyek csak egy kis öntetet kapnak. Egyeduralkodó a fejes saláta, még viszonylag gyakran felbukkan az uborka-saláta, elvétve a paradicsom-saláta, de itt vége is a listának.

 

Pedig ezeket a salátákat kombinálni is lehet. Például az uborka- vagy a paradicsomsaláta feldobható hagymával. A vöröshagyma, a lilahagyma, vagy a zöldhagyma nem csak finom kombináció, de jól is mutat a salátában. Ugyan így játszhatunk a zöld-, sárga-, és pirosparikával is. Ugyan így használhatjuk a sokféle zöldsalátát is. És természetesen meg kell említenem az általam annyira favorizált kerti gazt, a kövér porcsint is.

Válasszuk ezek tetszőleges kombinációját akár íz, akár látvány szerint, és keverjük nyugodtan a zöldségeket.  Utána mehet az ecetes salátalébe, bárhogy kombináljuk, mindenképpen fantasztikus ízeket kapunk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  A legőrültebb dolgok, amik valaha gazdára leltek az E-Bayen

Macskaőrség:  Kutyák és macskák

Napi videó:   Lebegő kártyák

Napi fotó:  Túlzott szeretet

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fetás, szezámos sült retek

A zsenge zöldségeket hirtelen megpirítani az egyik legjobb dolog, amit tehetünk velük. A zöldség kívülről egy kis színes, ízletes kérget kap, belül mégis megmaradnak lédúsnak, roppanósnak. Zöldfűszerekkel, ízes sajtokkal, magokkal káprázatos kombinációkat lehet létrehozni.

Szintén kevesen tudják, de olyan zöldségeknek, mint a retek vagy a karalábé, nem csak a föld alatti része, de a levele is fogyasztható. Nem csak ehető, de finom, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

Az egyik kedvencem a friss retek sütve, saját levelével. És egy kicsit megbolondítva.

Fetás, szezámos sült retek

Tovább


Keleties savanykás paradicsom

Aki unja a sima paradicsomsalátát, a már mindenhol utánunk dobált görög-salátát, azoknak ajánlom ezt a másfajta íz-kombinációt. Pontos arányok nincsenek, mindenki igazítsa az alapanyagok mennyiségét a saját ízléséhez.

Keleties savanykás paradicsom

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.