Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pillangó leves húsgaluskával

Furcsa nevű étel, egy kényszer szülte megoldás, ami jól sült el. Pontosabban főtt meg. Az étel nevét a megjelenése adta. A véletlen annyi volt, hogy elfogyott a levesbe való tészta, ezért pillangótészta került a levesbe. És tökéletesen passzolt hozzá.

Pillangó leves húsgaluskával

Hozzávalók:
vegyes zöldség,
2 kisebb hagyma,
fokhagyma,
egész bors,

kb. 20dkg darált hús,
1 tojás
bors, só, tárkony
pillangó tészta 

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kis olajon megdinsztelem, felét kiveszem a darált húsra. Belerakom a kockára vágott répát, fehérrépát, zellert, és átforgatom, párolom, sózom, esetleg vegetával ízesítem. Felöntöm vízzel, főzőtojásba rakok 3 gerezd fokhagymát, egész borsot.

Közben kikeverem a galuska alapot (darált hús, hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma összenyomva, 1 tojás, tárkony, vagy petrezselyem, só, bors, kis liszt, de csak ha túl lágy).

Amikor felforrt a víz, kanállal beleszaggatom a húsgaluskát.  Készre főzőm, a végén megszórom petrezselyemmel.

Külön kifőzött pillangótésztával tálalom.

(Színes tésztával, esetleg zöldborsóval színesebbé tehető.)

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyen kell nekem azonnal - Trotify

Napi videó:   NASA Gangnam Style!

Napi fotó:  Mi az üzenet? Tojok a Mikulásra?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sütőtökös pulykacomb

Megmaradt kétmaréknyi felkockázott pulykacomb-hús ebédről, este úgy döntöttem gyorsan kezdek vele valamit.  Körbenéztem a kamrában és így született meg a Sütőtökös pulykacomb.

Sütőtökös pulykacomb

Hozzávalók:
40 dkg filézett pulykacomb-hús
1 fej hagyma
5 dkg húsos szalonna
15 dkg sütőtök
2 ek. pirított tökmagbél

bors
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A szalonnát üvegesre sütöm, rádobom a felkarikázott hagymát, és az összetört fokhagymát. Amikor megfonnyad, rádobom a sózott, borsozott húst.

 Kifehéredésig sütöm, majd rádobom a sütőtököt is. Lefedem, és puhára párolom. Amikor elkészül, belekeverem a tökmagot is.

Friss kenyérrel isteni vacsora volt. Sajnos mire kiderült, hogy nem sikerült az elkészült ételről a fotó, addigra már egy falat sem maradt. Így most nincs kép a végeredményről.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Drága cipő? Így készül Indiában.

Napi videó:   Csúnya eset a hókotró villamossal

Napi fotó:  Tökéletes árukapcsolás

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kakukkfüves-rozmaringos krumpligombóc

A szilvás gombóc után megkívántam a krumpligombócot is. Apró, csillogó felületű golyók, amely olyan jól mutatnak egy sűrű szaftban, vagy mártásban. Legyen az vadas mártás, szalontüdő, vagy egy jó raguleves, egy krumpligombóc minden ételt feldob. Gondoltam, miért ne kísérletezzem egy kicsit. Variáljuk meg. Dobjuk fel egy kis fűszerezéssel. És jöhet hozzá egy kis sajtszósz.

Kakukkfüves-rozmaringos krumpligombóc

Hozzávalók:
50 dkg főtt, tört krumpli
25dkg liszt
1 tojás
1mk. só
½ mk. kakukkfű
½ mk. rozmaring

A hozzávalókat alaposan összegyúrom. Addig adagolom hozzá a lisztet, amíg a tészta nem tapad a kézhez. Lobogó vízben kifőzőm.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Gyönyörű és ingyenes karácsonyi ajándék

Napi videó:   Komoly gond a gravitáció

Napi fotó:  Az én drágaszágom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Szilvásgombóc 2.0

A szilvásgombóc az egyik legfinomabb találmány, nem hiába énekelték meg a padlásban is. De egy kis odafigyeléssel ezt is fel lehet turbózni. Szombaton ezzel játszadoztam. A gombóc receptjét természetesen nem írom le, de megmutatom, mitől lett 2.0 változat.

Mi is kell hozzá?

barna kockacukor

a barna kockacukrot locsoljuk meg karibi rummal

A végeredmény

Másik változat:

Barna kockacukor és pörkölt dió

És a kész diós szilvásgombóc

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyennek még nem láttad a jeget

Napi videó:   Négyesikrek kacagnak

Napi fotó:  Bálnák násza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Legényfogó leves

A legényfogó leves a legenda szerint olyankor került asztalra, amikor a lányos házhoz kalákában jártak az udvarlók. A szülők ezzel az étellel kínálták meg azt a fiút, amelyiket lányuknak kiszemeltek. Egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis igen finom, és tartalmas leves. Ennek is sok variációja létezik, mi így készítjük.

 

Legényfogó leves

Hozzávalók:
Csirke-, vagy sertéshús,
hagyma,
répa,
fehérrépa,
zeller,
borsó,
karalábé, (szinte bármilyen zöldség, ami otthon van, és levesbe való)
gomba

só,
bors,
babérlevél,
kapor,
őrölt kömény,
mustár,
gulyáskrém,
citrom
tejföl, vagy tejszín, (esetleg vegyesen)
liszt - habarásnak

A galuskához:
tojás,
vaj,
liszt,

 

Előkészítés:
a hagymát megtisztítom és apró kockára vágom.
a húst felkockázom,
a zöldségeket felkockázom
amíg a leves fő a kikeverem a galuska tésztáját.

Apróra vágott hagymát megpárolom, a kockára vágott húst rádobom, és kifehéredésig pirítom. Belerakom a kockára vágott zöldségeket, majd jönnek a fűszerek, vízzel felengedem, és készre főzőm. Ha megfőtt, a galuskát beleszaggatom, és behabarom. Citrom levével pikánsra savanyítom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Túlzott játéktól eltorzult testek

Napi videó:   Idióták és a futópad

Napi fotó:  Bátor vagy vakmerő?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.