Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyszerü trükk: így vágd fel a koktélparadicsomot

Sokáig tart a sok apró paradicsom felezése? Egy pofonegyszerű  módszer:

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Pózoló szurikáták

Napi videó:   Kerékcsere 1950-ben és ma

Napi fotó:  Itt pedig focipálya lesz, és kész!

Macskaőrség:   Vadászó macskák

(via itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Zöldparadicsom lekvár

A vakteszt most is bejött, mindenkinek ízlett, de csak kevesen jöttek rá, miből van a lekvár.

A hirtelen jött fagyos reggelek betettek a kertészkedésnek. Az ültetőládákban több kilogram zöld paradicsom maradt a növényeken. Egy kis fagycsípés a paradicsom bogyóknak nem ártott, de beérni már nem fognak. Ezért fel kell használni azokat. Kevés savanyúságot eszünk, ezért nem volt értelme elrakni savanyúságként. Ekkor jött a lekvár ötlete.

Zöldparadicsom lekvár

Tovább


Fűszeres paradicsom mártogatós

Imádom a különböző csipszeket mártogatni, de általában nem veszek semmilyen kész mártást. A kedvenc mártogatós szószomat igen egyszerű elkészíteni, és nagyságrendekkel finomabb, mint bármelyik bolti.

 

Fűszeres paradicsom mártogatós

Hozzávalók:
1,5kg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
2 evőkanál cukor
1 teáskanál oregano
kevés só

 Elkészítés:
Az olivaolajon megfuttatom a fokhagymát. Rádobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot, (nem kell megpucolni), alaposan elkeverem, majd merülő-mixerrel pépesítem. Hozzáadom az oreganot, a cukrot, megsózom, és kis lángon besűrűsödésig főzöm.

Kihűlés után azonnal fogyasztható.

De rakhatjuk tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, gondosan zárjuk  le, és tegyük száraz dunsztba. Így akár hosszabb ideig eláll, bár erre sok esélye nincs.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   3D csodák a falakon

Napi videó:   Dühös parafenomén a kávézóban

Napi fotó:  Egyre álmosabb vagyok

Macskaőrség:   Boldog macskák 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Porcsinos paradicsomsaláta

Egészséges, finom, és még jól is néz ki.

Porcsinos paradicsomsaláta

Tovább


Olasz paradicsomos pulykapástétom

Ez a remekbe hangzó név egy egyszerű konyhai trükköt takar: hogyan használd fel a maradékot.

Egy nagyobb társaság pulykahúsból készült bolognai makarónit kapott ebédre, és megmaradt kb. fél kilónyi bolognai mártás. Ebből készült vacsorára a pástétom, ami az utolsó falatig elfogyott. De kiváló melegszendvics-krémnek is.

Olasz paradicsomos pulykapástétom

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.