Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sonkás krumplipüré

Egy roppant egyszerű trükk, amellyel fel lehet dobni egy egyszerű krumplipürét. És még sonka sem kell hozzá.

Mindössze csak némi sonka-főzőlére van szükségünk. A legjobb a friss, de elővehetjük a fagyasztóból a húsvétkor lefagyasztott főzőlét is. A krumplipüré teljesen hagyományos módon készül el, a trükk mindössze annyi, hogy víz helyett a sonka-főzőlébe rakjuk fel főzni. Főzés előtt mindenképpen ellenőrizzük, hogy mennyire sós a főzőlé, mert ezt vegük számításba a sózásnál. Ha a sonka nagyon sós volt, lehet, hogy higítani kell kevés vízzel. 

Az eredmény: egy pikáns, füstös sonkaíz, amely teljesen átjárja a pürét. 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Álom-ranch

Macskaőrség:   Építs macskafát

Napi videó:   Locsolóval játszik a jávorszarvas

Napi fotó:  Teve-verseny

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Túrógombóc Almapürével

Érdemes a klasszikus recepteket újragondolni, első hallásra meglepő fogásokat összekombinálni. Meglepően finom új ízeket kaphatunk. Párom hétvégi kísérletezése elképesztően jól sikerült.

 

Túrógombóc Almapürével

Hozzávalók:
50 dkg túró
5 evőkanál búzadara
3-4 ek. liszt
2 egész tojás
egy citrom héja
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
Az összetevőket összegyúrjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forró sós vízben megfőzzük.

Almapüré
2 kg alma
fél citrom leve és egyben a héja
vaníliás cukor
cukor izlés szerint
egy rúd fahéj
2 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk és kockára vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Kevés vízzel feltesszük főni, beletesszük az egész fahéjat és a kicsavart fél citrom héját, a vaníliáscukrot, és kevés cukrot is. Amikor megfőtt, kivesszük a darabos fűszereket és botmixerrel pürésítjük a főtt almát. Kevés vízzel és cukorral csomómentesre keverjük a pudingot és a fövő pürébe keverjük. Újraforrás után levesszük a tűzről. Cukorral úgy ízesítjük, hogy kissé pikáns, savanykás íze megmaradjon.

Tálalás:
A gombócokat nyakon öntjük az almapürével, néhány szeletke almával színesítjük.
Aki ragaszkodik a pirított prézlihez, nyugodtan beleforgathatja a gombócokat, úgy is finom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Medve és az autó

Napi videó:   Alaszka

Napi fotó:  Nehéz a természetfilmes élete

Macskaőrség:   Amikor a macska a bűnös

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Metoke, csips, és köret: Plantain, vagyis főzőbanán

A trópusok nagy részén a szegények legfontosabb tápláléka a banán. Olyan ez, mint nálunk a burgonya. Ez nem az az édes banán, ami mi ismerünk, hanem a főzőbanán. A kis földjeiken a gazdák ezt termelik családjuk ellátására, és megélhetésükért.

A főzőbanánból többféle faj ismert, mint az étkezési változatból. Ennek megfelelően a világon megtermelt banánmennyiség nagyobb hányada ezekből származik. Zöldségbanánként is ismert, angol neve: plantain.

Tovább


Sült krumplipüré

A krumplipüré az egyik legegyszerűbb és legfinomabb köret, Lehet teljesen krémesen, vagy éppen rusztikusan, amikor a pürében apró krumpli darabok vannak. Múltkor támadt egy ötletem, és játszottam egy kicsit. Miért ne lehetne fokozni az élményt?

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.