Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaszi ír virsli

Tegnap kora este a kapuban váratlanul egy üveg ír whiskeyt pillantottam meg imbolyogni, mögötte vigyorgott rég látott ír barátom. Kellemes és váratlan meglepetés. Mivel egy szép nagy üveg ír whiskeyvel tette tiszteletét, nem akartam hosszú főzőcskézéssel húzni az időt. Még feleslegesen párolgott volna az a drága nedű, amely hihetetlen gyorsasággal nyílt ki. Egy úriember nem várakoztat meg egy 16 évest. Különösen akkor nem, ha az egy borostyánsárga, Bushmills Single Malt, Oloroso-sherry hordóban érlelt, ír whiskey.

Gyorsan kellett valami alkohollal megbirkózó vacsorát összeütnöm. Mivel kivételesen Szent Patrick napjára már kihajtott a medvehagyma, így jött az ötlet. Az ír ünnep tiszteletére zöldbe öltöztettem néhány pár virslit. Ínycsiklandozó, és pikáns tavaszi vacsora.

Tavaszi ír virsli

Tovább


Medvehagymás tojásrolád

Újra itt a medvehagyma szezon, és bár alaposan túl van lihegve a téma, szinte már hisztérikus magasságokba csap a medvehagyma imádat, csupán emiatt nem érdemes mellőzni ezt a finom csemegét.

Ez a recept szintén rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető reggelire vagy vacsorára, nem bonyolultabb, mint egy rántotta elkészítése. És ami a legfontosabb, nyersen van benne a levél, semmit sem vesztett el tavaszi zsengeségéből, finom ízéből.

Medvehagymás tojásrolád

Tovább


Francia hagymakrémleves

Az egyik tipikusan olyan leves, amire a legtöbb embere először fintorog, de ha megkóstolja, akkor egy életre megkedveli. Egyszerű, könnyen és olcsón elkészíthető. Hideg napokon igazi melengető fogás. Én így készítem.

Francia hagymakrémleves

Hozzávalók:

4-5 fej hagyma apróra vágva
vaj
1 liter húsleves
liszt
2-3 dl tejszín

Tálaláshoz:
Reszelt sajt
Pirítós
Dió

Elkészítés:
Vajon megpároljuk a kockára vágott hagymát, majd megszórjuk liszttel és elkeverjük. 1liter húslevessel felöntjük, (ha nincs, helyettesíthető 1liter vízzel és beleteszünk 2 leveskockát). Felforraljuk, majd kb. 10 percig főzzük.

Botmixerrel pépesítjük. Felöntjük a tejszínnel és felforraljuk. Tálaláskor sajtot reszelünk a tálba, rászedjük a levest, megszórjuk pirított dióval és pirítóst kínálunk hozzá. De ezzel még jobb: Piritós 2.0

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszokétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Százak búcsúztatták az elfelejtett, magányos háborús veteránt

Napi videó:   Ennél nagyobb fekvőtámasz nem lehetséges

Napi fotó:  Speciális mentőjármű

Macskaőrség:   A legerősebb macska

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sajtos pirítós 2.0

Különböző krémlevesekhez előszeretettel kínálunk pirítóst, vagy sajtos pirítóst. Ezt a kommersz kísérőt is fel lehet turbózni, hogy még jobban feldobja a levest.

 

Sajtos pirítós 2.0

Hozzávalók:
szeletelt kenyér
eidami sajt
kéksajt
dió

Elkészítés:
A kéksajtot rámorzsolom a kenyérszeletekre, majd ráreszelem az eidami sajtot. A diót egy serpenyőben megpirítom, durvára vágom, és a sajt tetejére szórom. Forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt megolvad. Forrón tálalom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Művészi tökfaragás

Napi videó:   A szeles város éjszakája

Napi fotó:  Hason-lóság

Macskaőrség:   Boldog macskák 2  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fotószakács: Török pecsenye

Egyszer egy török élelmiszer boltban vásárolgattam, amikor rábukkantam az ő gyros fűszer-keverékükre. (Gondolom eredetileg döner kebab keverék lenne, de már alkalmazkodtak Magyarországhoz, itt minden gyros.) Megtetszett, hogy teljesen más az illata, mint a görög keveréké. Vettem néhány dekával, és ezt az egyszerű ételt találtam ki. 20 perc alatt elkészíthető, egyszerű, és olcsó.

Török pecsenye

Hozzávalók:

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.