Dübörög a tavasz, a piacokon megjelent az új krumpli, és az idei friss, zamatos, ropogós zöldségek. érdemes kihasználni az alkalmat, bevásárolni a primőr áruból, és valamilyen, tavaszi ízekben gazdag ételt összedobni.
Tavaszi csirkés serpenyő
Hozzávalók:
kb. 1 kg apró új krumpli
1 kg csirkehús
3 db sárgarépa
1 nagy karalábé
2 csomag lila újhagyma
kevés zsiradék
só
bors
pirospaprika
majoranna
oregano
őrölt kömény
Elkészítés:
A húst felcsíkozom, sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, alaposan átforgatom, hogy a fűszerek egyenletesen borítsák. Az újkrumplit ledörzsölöm, a nagyobb darabokat félbevágom. A répát felkarikázom, a karalábét kisebb hasábokra vágom, az újhagymát 2 centis darabokra vágom.
A tálat kikenem zsírral, és beleszórom a krumplit. Megsózom.
Rászórom a zöldségeket.
Sózom, megszórom majorannával, oregánóval, az őrölt köménnyel.
Ráterítem a húst.
Lefedem, 200 fokos sütőben 45 percig sütöm. Ha megpuhult a zöldség, leszedem a fedőt és rápirítok.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee: Tulcan varázslatos temetője