Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Medvehagyma tárolása

Sajnos a medvehagyma-szezon túlságosan rövid. A tavasz elején felbukkan és 4-6 hét után már nem lehet kapni. Akik tudják, hol kell az erdőben keresni, azok még kitolhatják a búcsú idejét. Épp ezért érdemes időben gondoskodni a tárolásáról.

A medvehagymát érdemes minél frissebben felhasználni, de egy zárt nejlonzacskóban vagy dobozban jó esetben egy hétig is eláll. Ennél hosszabb idejű tároláshoz azonban már tartótani kell. Erre két nagyon egyszerű módszert tudok ajánlani. Azonban bárhogy is tartósítjuk, Először mindenképpen ki kell válogatni, a sérült vagy rossz részeket eltávolítani, alaposan megmosni és megszárítani.

Tovább


Medvés bagett

Nincsenek se indián őseim, és nem is erdélyi tiltott medvevadászat zsákmányából lakmározom. Egyszerűen csak lerövidült a név, amikor a gyerekek már harmadszor jöttek kérni repetát. Mindössze ennyi maradt, mert eredetileg medvehagyma-vajas bagett volt. Pár évvel ezelőtt a tévében Jamie Oliver mutatta be olivaolajos-petrezselymes ciabattáját. Ez adta az ötletet a recepthez, hogy gyors uzsonna legyen a társaságnak. A gyerekek is zabálták, baráti sörözés közben is remek sörkorcsolya, csak győzzük folyamatosan sütni.

Tovább


Egyszerű de tökéletes

Ha valaki még csak ismerkedik a medvehagymával, kezdje így.

Bár az elmúlt években medvehagyma-vihar vonult végig Magyarországon, még mindig nagyon sokan vannak, akik még meg sem kóstolták. Így járt az az ismerősöm is, akivel akkor futottam össze az utcán, amikor három nagy csokor virított a hónom alatt. Eddig nem igazán érdekelte a medvehagyma, de most hogy nálam látta, kedvet kapott hozzá. Kért valami nagyon egyszerű receptet az ismerkedéshez.

Tovább


Medvehagymás galuska

Sajnos túl rövid a medvehagyma szezon ezért érdemes ezt a körülbelül egy hónapnyi időt kihasználni. Ez a zöld és fokhagymás kevert íz rengeteg ételt tud feldobni.

Kihasználva  a hétvégi jó időt, vasárnap bográcsban pörköltet főztünk. Finom marhalábszár, sok pirospaprika, és némi vörösbor együtt egyszerűen csodákra képes. Köretként galuskát terveztem hozzá. Ép végeztünk a tészta kikeverésével, amikor beugrott az ötlet. A hűtőből előkaptam egy kis csokor medvehagymát, a szárról letéptem a levélrészt, és a harsogó zöld leveleket egészen finomra vágtam. folyamatosan adagolva hozzákevertem a tésztához annyit, amennyi szemre gusztusosnak tűnt. Ezek után pont úgy min máskor, kifőztem a galuskát. Az eredmény önmagáért beszél.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Hihetetlen yacht

Napi videó:   Korfu éjszaka

Napi fotó:  Szivárvány bicikliverseny

Macskaőrség:   Cicaszaurusz Rex

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tavaszi ír virsli

Tegnap kora este a kapuban váratlanul egy üveg ír whiskeyt pillantottam meg imbolyogni, mögötte vigyorgott rég látott ír barátom. Kellemes és váratlan meglepetés. Mivel egy szép nagy üveg ír whiskeyvel tette tiszteletét, nem akartam hosszú főzőcskézéssel húzni az időt. Még feleslegesen párolgott volna az a drága nedű, amely hihetetlen gyorsasággal nyílt ki. Egy úriember nem várakoztat meg egy 16 évest. Különösen akkor nem, ha az egy borostyánsárga, Bushmills Single Malt, Oloroso-sherry hordóban érlelt, ír whiskey.

Gyorsan kellett valami alkohollal megbirkózó vacsorát összeütnöm. Mivel kivételesen Szent Patrick napjára már kihajtott a medvehagyma, így jött az ötlet. Az ír ünnep tiszteletére zöldbe öltöztettem néhány pár virslit. Ínycsiklandozó, és pikáns tavaszi vacsora.

Tavaszi ír virsli

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.