Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vadvirágos húsvéti tojás

Néhány vadvirág, egy kis zöld levél, és némi hagymahéj kell hozzá csupán. Ulrika Estere különleges munkája.

Egyedi szépségű tojásfestés. A szükséges hozzávalók:

Tovább


Töltsünk epret

Itt a tavasz, nagy tömegben megjelent a külföldi, és már néhol a fóliás magyar eper is. Legnagyobb meglepetésemre ezeknek az epreknek már ízük is van. Évekig csak arra ment a nemesítés, hogy nagy és szép legyen, de az íze elveszett valahol útközben. Viszont a most kapható eprek, nagyok, szépek, és finomak is.

Így húsvét előtt el is játszadozhatunk ezzel a finom gyümölccsel. Például megtölthetjük. Hogy miért előnyös megtölteni. Először is jól mutat, másrészt finom ízkombinációkat hozhatunk ki, harmadszor pedig a készítés közben nyugodtan megehetjük a kivájt részeket.

Tölthetjük például tejszínnel:

Csokoládéval

Tovább


Hogy kell enni a habos muffint?

Egy úriembert nem lehet sarokba szorítani.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A súlylökés nehéz sport

Napi videó:   A világ legjobb mágusa?

Napi fotó:  Szerintem ilyen csirkét ettem katonaként

Macskaőrség:   A hiúz is lehet szobacica 

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Hogyan hámozd az ananászt?

Két egyszerű és gyors módszer ennek a masszív héjú gyümölcsnek a megtisztítására.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Tank emlékmű üres hüvelyekből

Napi videó:   Nagyon durva vizeken

Napi fotó:  Ami tilos, az tilos

Macskaőrség:   Ezzel elvagyok egy darabig  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(via youtube)


 

Tovább


A citromhéj megmentése

A konyhában hol a citrom levére van szükségünk, hol a citrom héjára. Amikor a sütibe belereszeljük a héját, még csak-csak felhasználjuk gyorsan a levet, de sok citrom héja lesz kidobva, mert éppen nincs szükség rá. Pedig egyszerűen megmenthetjük ezt a fenséges fűszert.

Mielőtt kifacsarnánk a citrom levét, mossuk le  alaposan a héját, hogy eltávolítsuk róla a tartósítószert. Töröljük szárazra, majd egy aprólyukú reszelőn reszeljük le a legfelső sárga réteget. Ezután már nyugodtan felvághatjuk és kifacsarhatjuk a levét.

A lereszelt héjat háromféleképpen tárolhatjuk hosszú távon. A legegyszerűbb megoldás a fagyasztás. Tegyük apró, jól záródó dobozkába, vagy csak egyszerűen fóliába tekerjük bele, és rakjuk be a fagyasztóba. Hetekig eláll. A másik megoldás, hogy egy jól záródó dobozba kétszeres mennyiségű cukorral elkeverve tesszük el a hűtőbe. A harmadik megoldás, hogy megszárítjuk, és egy jól záródó dobozban tároljuk felhasználásig.

Ugyanígy járhatunk el a narancs héjával is.

Én általában a fagyasztást részesítem előnyben, mert az a legegyszerűbb.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A legcsodálatosabb elhagyott szálló

Napi videó:   Igy kell dinnyét ennie egy babának

Napi fotó:  Rosszul sikerült mosás

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.