Retek- és karalábé zöldje? Eddig a szemétben végezte, de mostantól a salátás tányéron a helye.
Retek- és karalábé zöldje? Eddig a szemétben végezte, de mostantól a salátás tányéron a helye.
Tudod, hogy amikor besétálsz egy multiba, és gyümölcsöt rendelsz valójában mit kapsz? Ha elolvasod, leesik az állad. Vegyi anyagok tucatjai fogják próbára tenni a szervezeted, ha ezt megeszed. És minderről a termelők és a szállítók tehetnek.
Például szeretnél vásárolni egy fürt banánt. De valójában mit rejt a héja? Tudod, mennyire veszélyesek az erős savak. Gondoltad volna, hogy egy átlagos banánban kimutattak glutaminsavat, aszparaginsavat, de még mirisztinsavat is. Emellett találtak hisztidint, leucint, sőt szerint és glicint is. És ezzel még a vegyi anyagok listája korántsem teljes. Mit keresnek benne olyan "E" betűs anyagok, mint az E-300, E-306, E-515? És az tudod, hogy az a szép sárga banán E-101-től és E-106-tól lesz sárga? És hogy ez a vegyi bomba szét ne hulljon, E-460 tartja össze.
A gyorsan elkészíthető, nagyon egyszerű, de rendkívül finom ételek sorát bővíti ez a recept.
Füstölt sajtos táska
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
20 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A tésztát kinyújtuk olyan széles csíkká, amilyen hoszzú táskákat akarunk készíteni. A sajtot ráfektetjük a tésztára.
Egy fordulattal feltekerjük, pizzavágóval, egy centit hagyva levágjuk, a szélét kicsit bevizezve össze tapasztjuk. A két végét összenyomjuk.
Kipakoljuk a sütőlapra.
160 fokon világosbarnára sütjük. Azonnal tálaljuk, különben az olvadt sajt nem égeti szét a szánkat.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Fóka elkapta a pingvint
Napi videó: Csak nyomd meg a gombot.!
Kisfiam vasárnapra lett túl egy háromnapos betegségen. Este közölte velem, hogy farkaséhes, és csináljak neki valami finomat. Együtt készítettük el ezt a rögtönzött ételt. Elkészült a vacsora, fiam megkóstolta, és csak annyit mondott: „Nem tudom, hogy mi ez, csak annyit mondok: ez halleluja!” Így lett meg az étel neve is.
Paradicsomos gombás halleluja
Hozzávalók:
0,5 kg leveles tészta
0,5 kg gomba
5 dkg húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma
só
bors
ketchup
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A húsos szalonnát apróra kockázom, zsírjára sütöm. Rádobom az összetört fokhagymát, az apróra vágott gombát. Sózom borsozom, és megpárolom.
A tésztát kinyújtom, és kb. 6x20 centiméteres téglalapokat vágok belőle. A széleit felhajtom, és kis csónakokat csinálok belőle.
Egymás mellé rakom egy sütőlapra
Aljába egy kis ketchupot nyomok.
Ráhalmozom a dinsztelt gombát.
Megszórom reszelt sajttal.
180 fokon világos barnára sütöm. Azonnal tálalom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?