Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Édes rizslepény

Nem palacsinta, nem is tejberizs, valami sokkal jobb.

Édes rizslepény

Hozzávalók:
8dl tej
20dkg rizs
csipet só

3 tojás
1 csomag főzős vanília puding
1 vaníliás cukor
3 ek. cukor

sütéshez olaj

Elkészítés:
A tejből,sóból és rizsből tejberizst főzünk, majd hagyjuk kihűlni beletessük a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, és a tojásokat. Alaposan átkeverjük.

Serpenyőben olajat hevítünk,  ás a palacsintához hasonlóan megsütjük. Kivételesen javaslom a teflonos serpenyőt, mert a cukor miatt ragad.

Lekvárral, melegen tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?  

Toochee blog:  24 karátos cigarettapapír

Napi videó:   Leszállás San Franciscoban

Napi fotó: Így kényelmesebb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Nyárváró tojáslepény

Ebédidő volt, valami könnyűt akartam enni, ezért körülnéztem a hűtőben. Többet akartam enni, mint egy egyszerű salátát, de nem akartam szendvicset csinálni. Ekkor pillantottam meg a tojástartót, innen jött az ötlet. Kísérletezzünk a tojással! Elég jól sikerült.

Nyárváró tojáslepény

Tovább


Hablepénybe takart gombapörkölt

Gompapörköltet főztünk a párommal, de most nem akartam simán tésztával vagy nokedlivel enni. Az jutott az eszembe, hogy töltsük bele a pörköltet egy vastag és puha lepénybe. A kísérlet meglehetősen jól sikerült. Jöjjön a lepény receptje:

Hablepény

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
5 dkg vaj
3 dl tej
1 tojás
1 kk. sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sütőporral, és a csipetnyi sóval. Felolvasztom a vajat, és a langyos tejjel együtt a keverékbe öntöm, majd beleütöm a tojást is. Vigyázz, a forró vaj ne érintkezzen közvetlenül a tojással, mert megsütheti. Csomómentesre keverem a tésztát, és tíz percet pihentetem. 

Felhevítem a serpenyőt és palacsintához hasonlóan megsütöm. Mivel sűrűbb a tészta , a palacsintánál vastagabban terül el a tészta. A sütőpor hatására még vastagabb lesz.

Ha szép világosbarnára sült, egy tányérra teszem, a felére pakolom a tölteléket, és ráhajtom a másik felét. Megszórom reszelt sajttal.

 

Nagyot tud dobni az ízén és a tálaláson, ha pár percre betoljuk a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ezt láttad már?

Mai blog:   Kígyók a ládában

Napi videó:   Így rohangál egy arab bérgyilkos

Napi fotó:  Így is lehet játszani

Tovább

1234
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.