Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Almás-diós felfújt

Egy családra időnként óhatatlanul rászikkad néhány zsömle, kifli, vagy kalács. Klasszikus kármentő recept egy finom felfújt, ami könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul a siker is garantált a családban. Savanykás almával és dióval tökéletes.recept melegétel tészta édesség felfújt körte dió kalács zsemle

Körtés-diós felfúj

 

Hozzávalók:

4 db zsemle, kifli, vagy 20 dkg kalács
4 db egész tojás
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
0,5 liter tej
5 dkg vaj
4-5 alma
dió durvára törve

Eklkészítés:
A tojásokat felverjük a cukorral, tejjel felengedjük. A zsemlét vagy egyéb szikkadt péksüteményt felvágjuk centi vastag szeletekre . A körtét meghámozzuk, és centis szeletekre vágjuk.

A sütőtálat vajjal alaposan kikenjük. A szeleteket megforgatjuk a tojásos keverékben és a tál aljára terítjük. Rátesszük a körte szeleteket, és kevés vajdarabot és diót szórunk rá. Az egészet beborítjuk a keverékben megmártott zsemlével, és a maradék almát rásoroljuk. Ismét megszórjuk vajdarabkákkal és dióval.

Légkeveréses sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt elkészül

recept melegétel tészta édesség felfújt körte dió kalács zsemle

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept melegétel tészta édesség felfújt körte dió kalács zsemle

Tovább


Tárkonyos- savanykás húsgombóc-leves

Továbbra is töretlen a rajongásom a húsgombócok iránt. Süljön sütőben vagy grillen, párolódjon egy finom szószban, vagy főjön a levesbe, nekem mindegy. Most levesbetét lesz egy pikáns savanykás levesben.recept főétel melegétel húsétel leves pikáns savanyú tárkony sertéshús

Tárkonyos- savanykás húsgombóc-leves

Tovább


Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon

Az egyik legszenzációsabb fogás a lecsó, sokféleképpen készíthető, és sokféle étel készül lecsósan. De ami a lecsós fogások előnye, az egyúttal a hátránya is: a lecsó erősen befolyásolja az étel izét, elnyomja az egyéb aromákat. Ha szeretnénk élvezni a két különböző íz kombinációját, akkor bizony külön kell elkészíteni. Ez is egy ilyen recept, egyaránt érvényesülnek a lecsóban a zöldség friss zamatai, és a máj pazar fűszeres íze.recept főétel melegétel húsétel máj pulyka lecsó

Fűszeres pulykamáj lecsó ágyon

Tovább


Juhtúrós gnocci tálka

A megszokott olasz íz egy kis szláv beütéssel. A snidling és a juhtúró varázslatos aromát képez. Ez lehetne a sajtos gnocci és a juhtúrós sztrapacska szerelemgyereke.recept főétel melegétel tészta gnocci juhtúró snidling

Juhtúrós gnocci tálka

Tovább


Snidlinges juhtúrómártás

A frissen sült parázskrumpli önmagában is egy isteni étel, annyira jó, hogy még hús sem kell mellé. De ezt még lehet fokozni: egy markáns, fűszeres mártással csodát lehet tenni. A juhtúró markáns ízét tompítja a tejszín, és a snidling egy kis zöld frissességet visz bele. És még elkészíteni is gyors és egyszerű.

Snidlinges juhtúrómártás

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.