Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Savanyú csontos-krémleves

Nem kell megijedni, nem egy ipari "csodával" fogjuk krémesíteni a csontokat. Egy finom csontlevest nem csak hagyományosan lehet elkészíteni, hanem feldobhatjuk egy kis habarással, savanyítással. Ehhez a recepthez is az alap az egész csirkemellek vásárlásakor a kicsontozás után lefagyasztott csontok.

Savanyú csontos-krémleves

Tovább


12 ötletes és intelligens csomagolás

A csomagolás legyen több, mint hogy csak benne tartjuk az árut.

Frissesség jelző matrica:

Tovább


Fetás, szezámos sült retek

A zsenge zöldségeket hirtelen megpirítani az egyik legjobb dolog, amit tehetünk velük. A zöldség kívülről egy kis színes, ízletes kérget kap, belül mégis megmaradnak lédúsnak, roppanósnak. Zöldfűszerekkel, ízes sajtokkal, magokkal káprázatos kombinációkat lehet létrehozni.

Szintén kevesen tudják, de olyan zöldségeknek, mint a retek vagy a karalábé, nem csak a föld alatti része, de a levele is fogyasztható. Nem csak ehető, de finom, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

Az egyik kedvencem a friss retek sütve, saját levelével. És egy kicsit megbolondítva.

Fetás, szezámos sült retek

Tovább


Mézes almás sütötök

Édesen pikáns köret sült húshoz, amely átmenet a csatni és a párolt zöld köret között. Önálló vegán fogásnak is kiváló.

Mézes almás sütötök

Hozzávalók:

50 dkg apró szeletre, kockára vágott sütőtök,
2 alma hámozva, felkockázva,
2 db hagyma felkockázva, "
1 ek. Kentucky csirkeszárnyak" fűszerkeverék
csipet só,
csipet szerecsendió,
1 ek. méz,
1 narancs leve,
esetleg chili paprika,
kevés olaj,

Elkészítés:
Olajon a hagymát megdinszteljük. A mézzel meglocsoljuk, kicsit karamellizáljuk. Rádobjuk a sütőtököt, almát, megszórjuk fűszerekkel. Fedő alatt pároljuk, amíg puha lesz a tök. Kis vízzel lehet pótolni, ha még nem puha. A végén ráfacsarunk egy narancs levét, összeforraljuk és tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Semuc Champey

Macskaőrség: Ébredés a házi tigrissel

Napi videó: Majdnem az életét adta egy jó fotóért

Toochee-fotó: Pedig kinyitottam a garázskaput

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Bakonybéli pulykamell

A bakonyi sertésszelet a magyar konyha egyik meghatározó alapreceptje. A Magas-Bakony szívében, Bakonybélen egy olyan változatát sikerült megkóstolnom, amely recept szerint kevéssé különbözött, de ízben sokkal gazdagabb lett.

Bakonybéli pulykamell

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.