Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piedone jön vendégségbe

Egy megunhatatlan klasszikus, tipikusan "gyorsan összedobok valamit" kategória. Én így csinálom.

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Hagymás bab

Hozzávalók:
20 dkg kolozsvári szallona
3 közepes fej hagyma
2 doboz (400/240gr) vörös kidney bab konzerv
csilipaprika

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:
Ennél egyszerűbb sem lehet. A szalonnát kockákra vágom, és üvegesre pirítom, majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot. össze forralom ízlés szerint sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

Friss, meleg kenyérrel az igazi. Recept főétel egytálétel hagymás bab

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Drámai elefántmentés

Napi videó:   Jó autó, jó sofőr

Napi fotó:  Kicsit durva lépcső

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Tovább


Birsalma lekvár és ivólé

A hétvégén még jött egy nagy vödör birsalma anyám kertjéből. Isteni lekvár és ivólé lett belőle.

A gyümölcsöt folyó vízben megmostam, a konyhában rendszeresített körömkefével átdörzsölve. Hámoztam, kicsumáztam, daraboltam, (az egészséges héját, magháza körüli kövecses részt külön tálban gyűjtöttem). Lemértem a tisztított gyümölcsöt, majd annyi vízben, hogy éppen ellepje, puhára főztem. Leszűrtem a levét a félretett héjára. A gyümölcsöt lekvárfőző rézüstömben botmixerrel pépesítettem és főztem tovább a cukor nélkül addig, amíg a világos színből sötétebb nem lett. A végén minden kg gyümölcshöz: 30 dkg cukrot, egy vaníliás cukrot és fél citrom levét adtam hozzá. Folytonos kevergetés közben, jó félórát még főztem. Üvegekbe került és ugyanúgy kezeltem, mint a többi lekvárt: tető rá, fejtetőre vele, majd szárazdunszt.

A lekvár még világos

Már besötétedett

És a héjából?

A birsalma héját sem dobom ki, annyi vízzel amennyi ellepi, jól összefőzöm, majd botmixerrel pépesítem. Szűrőn átöntöm, sőt passzírozhatom is, ha rostosan szeretném, utána cukorral, citromlével újra felfőzöm. Isteni ivólé lesz belőle. Üvegekbe öntöm forrón és ezt is száraz dunsztba teszem.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyet kérek karácsonyra: egyszemélyes mini helikopter

Napi videó:   Higgadtság

Napi fotó:  Így is lehet kocsit törni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Napi coolság: Party tányér

Tipikus példája annak, hogy ez miért nem jutott még senkinek az eszébe.

Legyen az kerti parti, házibuli, vagy céges rendezvény, az egyik legnagyobb problémánk, hogy csak két kezünk van. És eljön a pillanat, hogy enni szeretnénk. Az egyik kezünkben van a papír vagy műanyag tányér, a másikban az ital, ööö… és kellene  egy harmadik kéz, amivel a szájunkhoz emeljük a falatot.

Erre nyújt szellemes megoldás a Go Plate. A tányér közepén egy kiemelkedés van egy nagy lyukkal, körülötte cikkekre van osztva a tányér. A különböző ételeket remekül elválasztják egymástól a kis falak. De most jön a lényeg, a tányért rá lehet húzni a sörösüvegre, az üdítős pohárra, vagy éppen a sörös dobozra. De még olyan is akad, amelyik pezsgőspohárra húzható. Így az italunk kvázi tányértartóként funkcionál, a felszabadult kezünkkel vígan falatozhatunk.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyen egy bangladesi bőrgyár

Napi videó:   Máshol így csinálják a járdát

Napi fotó:  Kapd be!

(via goplate)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Húsvét szilveszterkor?

Elindul gasztro-sztori rovatunk, amelyhez bárki csatlakozhat Az alábbi történet 2005-ben esett meg. Mert minden csak motiváció kérdése.

2005 Szilveszterén történt az eset. Szűk baráti társaságunk – öt pár, illetve később már házaspár is – évek óta együtt szilvesztereztünk. De úgy adódott a helyzet, hogy 2003 végén és 2004-ben összesen 13 hónap alatt mind az öt családban megszületett az első gyerek. Ennek meg volt az az előnye, hogy senki sem szakadt ki gyereknevelés miatt a társaságból, egy fordulattal átálltunk a páros programokról a kisgyerekes programokra.

2005 vége felé jött a sajnálkozás, hogy fuccs a jó kis szilveszterezésnek, mert mindenki este 7-8 óra felé már vacsorázat, fürdet altat. Ekkor támadt az ötletem, hogy mégis lesz szilveszteri buli, csak váltsunk időzónát. Én a bulit a Húsvét-szigeten tartom meg, pontosabban az ottani időzóna szerint. Az eltérés nyolc óra, ehhez alkalmazkodunk. A szokásos buli menetrend:  este tízkor érkezés, éjfélkor pezsgő, valamikor hajnali három felé haza. Ennek megfelelően délután kettőre hívtuk a vendégeket. Jó házigazdaként valami különlegességgel akartam kirukkolni: ha már húsvét-sziget legyen a menü húsvéti. Nem kis utánajárással sikerült szereznem egy szép nagy parasztsonkát, megfőztem, hozzá rengeteg kemény tojás, torma, mustár, és természetesen egy hatalmas fonott húsvéti kalács.

Amikor a vendégek megérkeztek ott várta őket egy klasszikus húsvéti terülj asztalkám. Hatalmas sikere lett, gyakorlatilag csak a csont és a bőr maradt a sonkából, aminek a kutyáim örültek. A siker oka valószínűleg az volt, hogy a megszokott ünnepen a megszokott menü nem hoz lázba. De szilveszterkor húsvét? Az igen.

Az időzónának megfelelően délután négykor pezsgővel kívántunk boldog új évet, és este hét felé ment mindenki haza gyereket fürdetni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a húsvét sziget más időzónába esik, de ez a buli szempontjából lényegtelen. Fergetegesen sikerült, azóta is emlegetjük.

Ha neked is van egy jó gasztrosztorid, küld el nekünk a szem-szajnak@gmail.com címre.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Mi várható a Disney-Lucas egyesülés után?

Napi videó:   Placcs professzor: Hasas 12 méter magasról

Napi fotó:  Te tudtad, hogy így lesz a felhő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A szülinapi torták királyai

Ma lett a Toochee Blogzin két éves, ezért ünneplem magam. Ebből a Szem-Szájnak blog sem maradhat ki. Mi kell egy jó szülinaphoz? Torta! A legszebb tortákból jöjjön egy gyűjtemény:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A legkeményebb ébresztés

Napi videó:   A jég vonzza a hülyéket

Napi fotó:  Pesti utakra felturbózott kisautó

(via izismile)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.