Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kannás bor okostelefon módra

Nem olyan gyors mint Jézus, de három nap alatt bor csinál a vízből.

Tovább


Egy jóféle tésztagép

Manapság teljesen leszoktunk az otthoni tésztagyúrásról, csak a boltba beugrunk egy csomag száraztésztáért. De aki még emlékszik a nagyi kézi gyúrású tésztájára, vagy evett már egy olasz családi vendéglőben olyan pastát, amelyet a "mamma" készített a vendégeknek, az tudja, hogy ég és föld a különbség. Mert én döntöm el, hogy miből mennyi kerül bele.

Tésztát gyúrni nem ördöngösség, inkább a formázása a művészet. De egy ilyen kis remek készülékkel otthon is csodákat tudnánk tenni.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Így is kinézhet egy lakótelepi folyosó

Napi videó:   Ilyen halat még nem láttál

Napi fotó: Lopásgátló  

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Intelligens kávéfőző

Egy amerikai kávéfőző-gyártó olyan gépet akar piacra dobni, amelyik először megtanulja a családtagok preferenciáit és kávézási szokásait, majd automatikusan lefőzi a feketét a szokott időben. A tervezett gép természetesen számítógéphez is kapcsolható és telefonon keresztül is irányítható lesz.

A professzionális kávéfőzők piaca gyorsan bővül világszerte. Egyre igényesebbek vagyunk a kávé fogyasztás terén, és sokszor nem sajnálunk százezer forintokat fizetni egy komolyabb főzőgépért. A JL Hufford nevű tea és kávéfőző berendezéseket forgalmazó cég arra jött rá, hogy a technológia iránt érdeklődő ínyencek piaci szegmensét is érdemes megcélozni, legalábbis erre enged következtetni a napokban szabadalmaztatott termékük.

Egy svájci partnercégük már régóta foglalkozik személyre szabható kávéfőzők gyártásával. A Jura-Capresso Impressa Z6 névre hallgató készüléken például a család minden tagja beállíthatja preferenciáit: a kávé pontos erősségét, a hozzáadandó tej mennyiségét, eszpresszó legyen vagy kapucsínó, illetve hogy hosszú vagy rövid kávét szeret. A főző előre adagolt patronokból, minden emberi beavatkozás nélkül készíti el a feketét.

James Pappas, a cég termékfejlesztésekért felelős vezetője szerint kézenfekvő volt a következő lépés: a gép tanulja meg kávéfogyasztási szokásainkat, melyik családtag, a hét melyik napját, mikor, milyen kávét fogyaszt és ajánlja fel, esetleg készítse el automatikusan az italt.  Az ilyen gépet célszerű a számítógéphez kapcsolva használni, hisz a beállítások így módon sokkal könnyebben elvégezhetők, ezért kézenfekvőnek tűnik az interneten keresztüli irányítás lehetősége is. A gyártó azt tervezi, hogy a géphez önálló telefonszámot rendelve, sms-ben, illetve telefonhívással távvezérelhetővé válik. Hazaérkezés előtt 5 perccel megcsörgetjük telefonunkról a kávéfőzőt, ami a számunkból felismer minket, és már főzi is közepesen erős kapucsínónkat, kevés cukorral, sok tejjel, pont ahogy szeretjük.

A paraméterek és ismertetők alapján ezzel a kávéfőzővel azt a jómódú réteget kívánják megcélozni, akiknek elsősorban a státusszimbólumot jelentő exkluzív készülékre vágynak, amely maximálisan kiszolgálja őket, és mindezt hatékonyan és gyorsan teszi. Számukra a kávé másodlagos jelentőségű. Ez nem a kávézás igazi élvezete. Az igazi kávérajongók pillanatnyi hangulatuktól függően választják ki, hogy milyen típusú kávét szeretnének inni, és milyen fajta kávéból. Ők mindig frissen darálják az arabica kávészemeket, és szentségtörésnek tartják az előre zacskózott, félkész termékek bármilyen használatát.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Mobiltöltés légzéssel

Napi videó:   Furcsa fogás, avagy horgász a pácban

Napi fotó:  Trükkös árnyék

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.