Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Burgonyafánk

Egyre kevesebben vállalják manapság a fánksütést, mert macerásnak tartják, meg olajszag lesz tőle, meg különben is, lehet műanyag fánkot venni a multiban. Igaz, hogy nincs fánk íze, csak formája, de cukros máz van rajta, amitől nem is érezzük.

Ráadásul csak édességként tartjuk számon, a fánk manapság valahogy kiveszett a köretek közül. Pedig egy vadas mellé, vagy bármilyen szaftos étel mellé az egyik legfinomabb köret. A burgonyafánk mellé egy vörösboros gombamártás, vagy egy sajtmártás, elképesztő ízorgiával egészíti ki a húst.

Ez a recept generációk óta öröklődik a családban, igazi klasszikus, régimódi burgonyafánk.

Tovább


Almás fogások

Nem, ezek nem receptek. Az Apple kaliforniai központjának alkalmazottai ezek között a fogások között választhattak egyik nap. A Cafe Mac kínálata természetesen ingyenes a dolgozóknak.

Tovább


Sütőtök csatni

Itt az ősz indul a sütőtök-szezon. A klasszikus indiai csatni szép lassan asszimilálódik az európai konyhába, nálunk is egyre népszerűbb. A keleties fűszerezés mellé egyre általánosabb a honos zöldségek és gyümölcsök és fűszerek használata. Így készült ez a sütőtök csatni is. Bár most  pirítóssal tálaltam, sültek mellé is finom köret. Hidegen és melegen is fogyasztható. Természetesen ízlés szerint a csilit ki lehet hagyni.

Sütőtök csatni

Hozzávalók:
30 dkg kockára vágott sütőtök
3 db alma hámozva, kockára vágva
1 fej hagyma kockára vágva
1 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
8 dkg füstölt kolozsvári húsos szalonna, vagy sonka vékony csíkra vágva
vaj,
kurkuma,
őrölt gyömbér,
kakukkfű,
bors,
csili,
pici só
méz
hántolt, pirított tökmag

Elkészítés:
Vajon megpárolom a hagymát és a  fokhagymát, rárakom a sonkát, a sütőtököt, fűszereket, kis vizet, fedő alatt párolom. Amikor a sütőtök félig puha az almát is hozzáadom. A végén leveszem a fedőt, hogy a vizet elfőzzem, közben egy teáskanál mézet keverek rá és megszórom tökmaggal.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    28 pici egér a vadonból

Napi videó:   Furcsa szerenád

Napi fotó:  Rendőrcsapda

Macskaőrség:  Házi oroszlán 1971-ben

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Főzőcske kotonnal

Gondoltad volna, hogy a konyhában a kondom a főzés hasznos eszközei is lehet? Még szakácskönyv is van hozzá. Hogy hol? Természetesen Japánban.

Tovább


A jó palacsinta titka

Vajon mikor ettél utoljára jó palacsintát? Ne is gondolj a nyári strandos palacsintákra, amelynek csak a töltelék ízét érzed, és gond nélkül megtudná enni belőle 10-15 darabot. Azokra az igazi régi palacsintákra gondolok, amelyek még régen ettünk. Tésztája kicsit vastagabb, de könnyedén feltekerhető, a önálló íze van, hogy akár önmagában is meg lehet enni. Amit szinte ropogósra lehetett sütni.

Hova tűnt a régi palacsinta? Nos elvitte az új technológia. Az ízt feláldoztuk a kényelemért és a könnyű takarításért.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.