Liz Joy pitéi olyan történetet mesélnek el, mint senki más. Süteményeinek teteje valójában egy ehető meseillusztráció.
Jólesne egy fagyi
A kánikulában nem csak mi kívánjuk meg a fagyit. De a világ néha csalóka.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
(via youtube)
Portré a kávé tetején
Nagy divat a kávén a tejhab díszítése. Ebben a kávézóban azonban a vásárló képe kerül a kávéra. Egy különleges printer azonnal a tejhab tetejére nyomtatja az ott készült portrét.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Extrém sport-szelfik
Macskaőrség: Macska és ló
Napi videó: Szokatlan lőgyakorlat
Napi fotó: Elszámolta
(via)
Mintás kenyérbél
Egy japán pékség egészen különleges kenyereket készít. Képeket süt bele a kenyérbe, amely minden szeleten látszik.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Ez a valóság, nem photoshop
Macskaőrség: Alvó cicák 2.
Napi videó: Megmentett mókus
Napi fotó: Nem adom, ő az enyém!
Zsenge tavaszi káposztasaláta zöldhagymával
A káposztasaláta nálunk, magyaroknál inkább téli fogyasztott saláta. Ennek tradicionális okai vannak, régen télen ez volt elérhető, a pincékben jól elállt tartósítás nélkül is. A tavasz a friss saláták ideje, megjelenik a fejes saláta, és ez hosszú időre kiszorít mindent mást.
Május végén azonban már megjelenik a friss fejes káposzta. Zöld, vastag, húsos, lédús levelekkel. Levélzete nem olyan tömött, és a súlya is könnyebb. Íze nem olyan intenzív káposzta íz, a magas klorofil tartalma miatt a fejes salátára is hasonlít. Ha ilyenkor készítünk belőle káposztasalátát, ez a kettősség remekül érvényesül. Ha ezt még gazdagítjuk egy rész friss zöldhagymával, az egyik legfinomabb tavaszi salátát tálalhatjuk fel.
Fontos, hogy vásárlásnál a lehető legzöldebb káposztát vegyük, és a zöldhagyma is harsogóan ropogós és friss legyen. Minél hamarabb használjuk föl, hogy ez a harsogó frissessége megmaradjon.