Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Reklám a metróban

Egyszerű hajlakk reklámnak tűnt, kb. egy évvel ezelőtti ötlet felmelegítésének.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:  

(via youtube)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Összehajtható bögre az újságban

Különleges promóciós ajándék.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Első nemzetközi drón-fotóverseny győztesei

Napi videó:   Vodkaman és Drunkeinsten

Napi fotó:  Evés közben fotózni?!

Macskaőrség:   Kiscica és a robotkutya

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Űrhajóskoszt

Az űrben enni még ma sem egyszerű. A súlytalanságban minden ellebeg, elrepül. Egy morzsa vagy  pár csepp ital is zárlatot, tüzet, vagy műszaki problémát okozhat. Ennek ellenére a a földi személyzet mindent megtesz azért, hogy az űrhajósoknak jó minőségű, tápláló, és lehetőleg ízletes fogásokat kínáljanak. Az amerikai űrhivatalnál, erről külön fejlesztési részleg, a "NASA's Space Food Systems Laboratory" gondoskodik. 

A feladat nem is olyan egyszerű. Minden dekagramm étel űrbe juttatása nagyon drága, ezért ahol lehet takarékoskodnak. Például az ételeket kiszárítják, hogy ne vigyék fel feleslegesen a drága vizet. Ráadásul eddig ismeretlen élettani okokból az ember ízérzékelése az űrben fokozatosan és jelentősen csökken. erre is figyelemmel kell lenni a menü tervezésekor. A küldetés során tálalt élemiszerek egyre fűszeresebbek. De ennek ellenéret elképzelhetetlen mennyiségű ízesítő és szósz fogy a küldetéseken.

Az első űrhajósok még fogkrémes tubusban kapták a pépesített ebédet. Azóta sokat változott a világ. Ma már van mikró, dehidratáló. Hatvan év űrhajózás az amerikai űrhajósok fogásain  keresztül elbeszélve.

A Mercury és Gemini űrhajók legénysége csak rövid időt tölttött az űrben. A menü is spártai.

Az Apollo-expedíciók legénységecsaknem két hetet töttött az űrben és a Holdon. Ők se a séf miatt vállalták a küldetést.

A Skylab űrállomáson már hosszabb időt töltött a személyzet, az ételekre is több figyelmet fordítottak.

A Nemzetközi Űrállomáson ilyen konténerekben tárolják az élelmiszert.

Ételek, amelyek nem igényelnek tartósítást.

Inni 50 év után is csak zacskóból lehet. De a technológia és a választék sokat változott.

Hőkezeléssel tartosított ételek.

Fagyasztással szárított élelmiszerek

Az űrrepülőgép személyzete már kényelmes tálcákról étkeztek: több fogás, valódi evőeszköz, természetesen minden rögzítve.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Tooc8hee blog:   Autópálya a házon keresztül

Napi videó:   A szemetesek királya

Napi fotó:  Víz alatt, víz felett

Macskaőrség:   A macska-evolúció újabb lépcsőfoka

(via itt)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Libahájon sült kacsamáj

A gasztronómiai erkölcstelenség csúcsa.

Az ötlet a piacon fogant meg bennem, amikor a hentes pultjában egymás mellett pillantottam meg a hófehér libahájat, és a vörös, nem hízlalt kacsamájat. Az íze önmagában olyan fenséges, hogy minimális fűszerezést igényel.

Libahájon sült kacsamáj

Tovább


A legnagyobb óceánjáró konyhája

Az Allure of the Seas jelenleg a világ legnagyobb luxus utasszállító óceánjáró hajója, holtversenyben a testvérhajójával, az Oasis of the Seas hajóval. A Royal Caribbean International üzemelteti. Hossza 360 m, az utasok számára 16 szint van megnyitva. 2384 fős legénység szolgálja ki az 5500-6300 utast. Egy kis bepillantás a hajókonyhába.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.