Egészséges, finom, és még jól is néz ki.
Porcsinos paradicsomsaláta
Ez az étel egy különleges kombináció, igazi íz orgia. Erőteljes, mégis egyszerre selymesen lágy is.
Csirkemell tavaszváró módra
A pirog vagy pirozsok egy isteni orosz étel, egy olajban sült, töltött, kelt tészta. Nem csak Oroszországban, a többi szláv konyhában is ismert étel. A név eredete ismeretlen, valószínűleg a pir, lakoma szóból ered. Tipikusan egy olyan étel, amiben a maradékokat fel lehet használni. A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb.
A kelt tésztát készíthetik édesen vagy sósan, a tölteléktől függően. Ha sós tésztát készítenek, a töltelék lehet szinte bármilyen zöldség (káposzta, gomba, burgonya) vagy hús, az édes tésztába pedig általában gyümölcsfélék (málna, szeder, eper, ribizli, alma, barack stb.) kerülnek. Ezután a töltött tésztabuckákat megkenik tojássárgájával és vagy forró olajban, vagy sütőben sütik.
A pirog tésztájára pártucatnyi variáció biztosan létezik. A töltelékben semmi sem szab határt a fantáziánknak, azt és úgy keverjük össze, ahogy akarjuk. Ez a mi kedvenc tavaszi húsos receptünk.
Húsos-medvehagymás pirog
Tudom, hogy manapság divat utálni a medvehagymát, mert a csapból is ez folyik, de mit tegyek, egyszerűen finom. És mivel most van a szezonja, most kell csinálni. Ez az egyik kedvenc medvehagymás pogácsa receptünk.
Medvehagymás-túrós pogácsa
Egy gyors tex-mex stílusú egytálétel, amely kivételesen húst nem tartalmaz. Egyszerűen, pillanatok alatt elkészíthető,
Yucatán-bab