Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tripla sajtos pogácsa

Imádom a sajtot, imádom a pogácsát, ezek után nem csoda, hogy nagy rajongója vagyok a sajtos pogácsának. Ha már így van, miért ne tobzódhatnék a sajtokban. Ne egyféle sajt legyen benne, hanem rögtön három.
Ennek ellenére ez is egy gyors, egyszerű pogácsa, Kicsit tovább gondoltam múltkori ötletemet, hogy tejföl vagy joghurt helyett a pogácsa zsíros krémességét krémsajt adja.

recept tészta pogácsa sajt sajtos három tripla

Tripla sajtos pogácsa
Hozzávalók:

Tésztához:
35 dkg finomliszt 
25 dkg friss krémsajt
2 dkg friss élesztő
1,5 kávéskanál só
1 db tojássárgája
0,5 dl tej 

1 tojás
trapista sajt
parmezán sajt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrom, majd egy órát kelni hagyom. Kinyújtom 1 centiméter vastagságúra, pogácsákat szaggatok belőle, sütőlemezre vagy tepsibe rakom. Tetejét megkenem tojással, és vastagon megszórom a reszelt sajttal. Majd mintha megsóznám, megszórom a reszelt parmezánnal is. Újabb negyed órát kelesztem.
180 fokos sütőben szép világosbarnára sütöm.

recept tészta pogácsa sajt sajtos három tripla

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Áradáskor is vidáman
Macskaőrség:   Egy macska, két kutya
Napi videó:   Hallottad már a rinocérosz bébi sírását?
Napi fotó:  Ilyen hosszú sörényem lesz

recept tészta pogácsa sajt sajtos három tripla

Tovább


Egészségesebb a kétszeri étkezés?

A napi kétszeri étkezés, vagyis a bőséges reggeli és ebéd, hatékonyabb módja lehet a 2-es típusú cukorbetegség kezelésének, mint a sokszor, de keveset elvére épülő étrend.

    A prágai Klinikai és Kísérleti Orvostudományi Intézet kutatói 54 önkéntest vontak be a vizsgálatukba. A 30 és 70 év közötti résztvevőket - mindegyikük 2-es típusú cukorbetegséggel küzdött - két 27 tagú csoportba osztották. Az egyik csoport tagjai napi hatszor étkeztek kis adagokat (A6) tizenkét héten át, majd további három hónapra átváltottak a napi kétszeri, bőséges reggeliből és ebédből álló étrendre (B2). A másik csoport tagjai ennek fordítottját követték. Mindkét étrend átlagosan napi 1700 kalóriát tartalmazott, 500 kalóriával kevesebbet a javasolt napi kalóriabevitelnél.

    A B2-es étrendben reggel 6 és 10 óra, majd 12 és 16 óra között ettek a résztvevők, míg a A6-os étrend alapján egész nap falatoztak. A B2 étrendnél átlagosan 1,4 kilogrammal többet fogytak a résztvevők és nagyjából 4 centiméterrel többet veszítettek a derékbőségükből, mint az A6 étrendnél. A naponta kétszer étkezőknek a vércukorszintjük is csökkent.

A páciensek tartottak attól, hogy éhesek lesznek estére, ám az éhségérzetük alacsony volt, mivel napközben addig ettek, amíg jól nem laktak. Amikor azonban napi hatszor étkeztek, nem érezték jóllakottnak magukat, ami meglepő volt. Az eredmények olyanok számára is hasznosak lehetnek, akik nem küzdenek diabétesszel, csupán szeretnének veszíteni a súlyukból.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Barlangban bulizni

Napi videó:   Ilyen az áradás a sivatagi városban

Napi fotó:  A profik fát vágnak

Macskaőrség:   Mosásnap macskákkal

 

(via)

Tovább


3 Michelin csillagos sushi

A Sukiyabashi Jiro Tokió három Michelin-csillaggal büszkélkedő sushi étterme. Egy étkezés 21 fogásból áll, de 19 perc alatt végzel vele. Az ára 380 dollár, vagyis több mint 85 000 forint. A teljes menü:

A séf/tulajdonos, a 86 éves Jiro Ono.


Az étlap

Karei:

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.