Az egyik legnagyobb kedvencem, több mint harminc évvel ezelőtt ettem először egy remek étteremben. Ez az étel egy különleges kombináció, A Cordon Bleu izgalmas változata.
Csirkemell zengővárkonyi módra
Az egyik legnagyobb kedvencem, több mint harminc évvel ezelőtt ettem először egy remek étteremben. Ez az étel egy különleges kombináció, A Cordon Bleu izgalmas változata.
Csirkemell zengővárkonyi módra
Itt a jó idő, indul a kerti sütögetések szezonja. A grillezett sajt az egyik legfinomabb dolog, ám sajnálatos módon miután meglágyul, át is esik a rácson. Ez ellen csak úgy lehet tenni, ha a rács helyett valamilyen fémfelületre tesszük. De ezzel sajnos megfosztjuk a füst áldásos hatásától. Egy remek köztes megoldás, ha a sajtot valamilyen ehető anyagba csomagoljuk.
Az a plusz íz, amit csak egy öntöttvas-serpenyő adhat...
Családunkban ez az egyik kedvenc köret, az öntöttvas-serpenyőben sütve különlegesen ízletes, és egyedien ropogós lesz. Leggyakrabban roston sült húsok mellé tálaljuk, de egy cigánypecsenye, van fokhagymás sült mellé is kitűnő köret.
Vasserpenyőben sült magyaros krumpli
Hozzávalók:
0,5 kg apró krumpli
10dkg húsos szalonna
só
piros paprika
kevés zsiradék
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük és félcentis karikákra vágjuk. A húsos szalonnát felcsíkozzuk. A szalonnát a vasserpenyőbe dobjuk, ha túl húsos a szalonna, kevés zsiradékkal kiegészítjük, és megsütjük.
Rákarikázzuk a krumplit, sózzuk és megszórjuk pirospaprikával.
Ha az egyik oldala megpirult, óvatosan átforgatjuk, és a másik oldalát is lepirítjuk. Forrón a serpenyőből tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A legismertebb zseni, aki divatossá tette a tudományt
Macskaőrség: Churchillnek halála után is van macskája
Egy gyorsan elkészülő levesbetét, amely izgalmasabb, mint már a megszokott galuskák. Íze kitűnően érvényesül krémlevesekben legyen az sütőtök, spárga, vagy cukkini.
Sajtos kisgombóc
Hozzávalók:
1 egész tojás
10 dkg aromásabb reszelt sajt
pici só
liszt
Elkészítés:
A sóval felverjük a tojást, eldolgozzuk benne a sajtot, és beledolgozunk annyi lisztet, amivel összeáll, és apró gombócokat lehet gyúrni belőle. a gombócokat az elkészült forró levesbe tesszük, és pár perc alatt megfőzzük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Üvegkatedrális a föld alatt
Napi videó: Lehetett volna rosszabb is
Macskaőrség: Vizilabdázó macskák
Egy igazi ízkavalkád, amely feldobja a legnépszerűbb ételünket. Az egyik nagy kedvencem a gorgonzola sajt. Ez a tehéntejből készült olasz finomság számomra egyesíti a kéksajtok erős aromáját a Brie-sajtok könnyed lágyságával. A hét végén megleptem magammal egy darabbal, és hirtelen beugrott, ezzel töltöm meg a rántott húst. Óriás erőfeszítéssel letéptem magam a sajtról, és sikerült egy darabot átmentenem a főzéshez. Nevet is kellett neki adni, így lett Cordon Gorgon.