Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Füstös saláta

Ennél kevés egyszerűbb saláta létezik, mégis egészen elképesztő íze van. Amikor először hozott nekem egy barátom, egészen elvarázsolt az íze. Az édessége, füstössége a fokhagymával olyan csodás harmóniában egyesül, hogy szinte lehetetlen abbahagyni. Egyszerűsége ellenére azóta töretlen nálunk a népszerűsége, nem is érdemes dupla mennyiségnél kevesebbet csinálni.

recept saláta répa füstölt sajt fokhagyma

Füstös saláta

Tovább


Irdalt vaddisznógerinc

Egy különleges sült, ami illik egy karácsonyi ünnepi asztalra, de jól mutat a szilveszteri hidegtálon is. Egyszerűen elkészíthető, de a pácolás igényel egy kis előkészületet.

recept főétel húsétel melegétel vaddisznó gerinc karaj füstölt hús füstölt sajt pác

Irdalt vaddisznógerinc

Tovább


Füstölt sajtos guba

A mákos helyett miért ne lehetne sós és sajtos?

Minden háztartásban időnként akad pár szikkadt kifli, ami megmaradt. Ilyenkor készül mákos guba. Pedig a kifliket fel lehet használni valami sós elkészítéséhez is. Itt egy finom ötlet:

Füstölt sajtos gubaRecept főétel melegétel tészta maradék guba füstölt sajt

Tovább


Sonkás-medvehagymás csirkés pite

Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.

Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.

Sonkás-medvehagymás csirkés pite recept főétel húsétel tészta melegétel hideg étel pite csirke sonka gomba medvehagyma füstölt sajt

Tovább


Gladiátor-lepény

A lényeg, hogy a lepényben rejtőző kenyérkockák íz- és aroma-mágnesként működjenek.

Mi magyarok egyelőre még nem tudunk kiszabadulni a rántotta/tükörtojás/lágy tojás háromszögből, pedig a tojás óriási lehetőségeket ad mind lepény, mind omlett formájában. Az alapanyagok a variációk elképesztő lehetőségeit biztosítják. Szinte bármit felhasználhatunk ahhoz, hogy gazdagítsuk az ízeket, akár még a kenyér is belekerülhet.

Ez a recept akkor jutott az eszembe, amikor épp végeztem a levesbetétnek szánt kenyérkockák pirításával. A serpenyőben rázogatott kockák látványa megmozgatta a fantáziámat, és a hűtőben körülnézve pillanatok alatt összeállt a recept.

Gladiátor-lepény

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.