Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hátha valamikor szükséged lesz rá

Így kell megnyúzni, kicsontozni, és feldolgozni egy aligátort.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Lebegő kert

Napi videó:   Lovak és kutyakölykök

Napi fotó:  Legszebb tetkó

Macskaőrség:   Ki az, aki igazán vigyáz a babára?

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kukabúvár-büfé

Ne ütközz meg, ez a freegánok vacsorája.

Fregans-nak nevezik magukat. A szó összetétele az ingyen és vegetáriánus szó összetételéből származik.

Összegyűjtik az ehető ételt a az élelmiszerboltok szemeteseiből, amelyek még fogyasztásra alkalmasak.

Tovább


Kármentés: Mi legyen a gyümölccsel?

Vétek lenne kidobni azért, mert kicsit hibás.

Nyáron és ősszel, amikor bőségesen van gyümölcs, gyakran előfordul,  hogy kevesebb gyümölcs fogy, mint amennyi  vettünk vagy szüreteltünk. Itt-ott barnul, esetleg penészedik, egy-két foltban  a rothadás is beindult: az embernek nincs igazán gusztusa megenni. Ilyenkor megy a kukába, bár nem szívesen dobjuk ki a drágán vett gyümölcsöket.

Én is így jártam a héten, a gyümölcskosárban már csak fél kilónyi  felpuhult szilva, két  kissé rothadásnak indul nektarin, és két foltos barack maradt. Ekkor jött az ötlet. A gyümölcsökből gondosan kivágtam, az ehetetlen részeket, kimagoztam, és feldaraboltam. Az egészet, beledobtam egy kisebb fazékba, és kis lángon feltettem a tűzhelyre. Amikor elvesztette a levét, és kissé besűrűsödött, egy kevés cukorral édesítettem.  

Nem lekvárt készítettem belőle, inkább szósznak nevezném. Lehet kenyérre kenni, kikanalazni, kimártogatni, tésztára tenni, ízlés szerint fűszerezni. Tetszés szerint felhasználható. Tartósításra nincs szükség, mivel kevés, és úgyis gyorsan elfogy.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: a saját készítésű kekszet bele mártogatva bele azonnali függőséget okoz!

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Goteik Viadukt Mianmarban

Napi videó:   Ilyen lesz a Sagrada Familia

Napi fotó:  Adj egy ötöst!

Macskaőrség:   Ki nem szállna a meleg vízből

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Reggeli borús hétvégére

Ha nem tetszik a borús reggel, csinálj magadnak napsütéses reggelit. Ehhez jól jöhet egy felhő és Nap formájú tükörtojás sablon. A sárgáját üsd a Nap, a fehérjét a felhő helyére, és úgy süsd meg.

Ha van kedved játszani, még egy ilyen tájképet is összerakhatsz.

Tovább


Félkezes sörnyitó

Ebben a pokoli kánikulában biztos piaca lesz a Dropenernek. Ez egy olyan sörnyitó, amellyel félkézzel tudjuk kinyitni a sört. Egyetlen gyors mozdulattal megmarkoljuk a sör nyakát, és már nyitva is van.

Mindig kéznél lehet, mert a beépített kis mágnessel feltapaszthatjuk a hűtő ajtajára. Egyébként ez a mágnes megtartja a kupakot is, nem kell félni, hogy rálépünk a földön mezitláb.

Ez a videó meg is mutatja, hogy kell használni.

Ha szereted Toochee blogjait, kérlek szavazz ránk a GoldenBlog versenyen a <<PopArt>> kategóriában. Mindössze három kattintás, mert a te szavazatod is számít. A szavazás névtelen, és teljesen biztonságos.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Pont a megfelelő pillanatban fotózva

Napi videó:   Busz az áradó folyóban

Napi fotó:  Víz alatt habozva

(via gropener)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.