Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bácskai húsleves

Egy igazi belevaló leves, már-már egytálétel: gazdag a hústól, sűrű, hogy megáll benne a kanál, és savanykás, hogy jól essen a gyomornak. Vettem az ünnepekre 8db csontos csirkemellet. Úgy csontoztam ki, hogy a csontokon kicsit vastagabban maradjon hús, mert levest terveztem belőle. Az eredeti receptet a HVG honlapján olvastam, de egy kicsit változtattam rajta az ízlésem szerint.

Bácskai húsleves

Hozzávalók:
8 csirkemellcsont kissé húsosra hagyva (vagy egy fél csirke),
répa,
fehérrépa,
zeller kockára vágva,
1 kisebb bögre rizs,
1 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
szemes bors,
2-3 babérlevél,
só,

Habaráshoz:
1 kispohár tejfel,
1 tojás,

Tálaláshoz:
tárkonyecet,
apróra vágott petrezselyem,

Elkészítés:
Feltettem a csirkét vízbe főni, és forrás után a habját leszedtem. Beleraktam a fűszereket, és a zöldségeket. Amikor a csontos hús megfőtt, kiszedtem a levesből és félretettem. A levesbe öntöttem a megmosott rizst, majd amikor majdnem megfőtt, belekevertem a habarást – egy felvert tojást, elkevertem egy pohár tejföllel, kis vízzel. A levesbe visszatettem a csontokról leszedett húst. Tálaláskor petrezselyemmel megszórtam és egy kis tárkonyos ecettel megvadítottam.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Kétszínű folyó

Napi videó:   Repülőgép-szerencsétlenségek

Napi fotó:  Steampunk billentyűzet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Te hány borospoharat bírsz el egyszerre?

Philip Osenton megdöntötte a "borospohár-tartás egy kézben" világrekordját. Ne nagyon próbáljuk meg követni: egyrészt ha rosszul sikerül, akkor takaríthatunk, másrészt három családnál sincs elég borospohár hozzá.

Jócskán megdöntötte az előző rekordot, amelyet egy Barcelonában dolgozó, Fülöp-szigeteken született férfi állított fel 2007-ben, 39 pohárral.

Tovább


Húsos lucskos káposzta

Egyszerűségében zseniális étel, csak valahogy túl ritkán csináljuk. Nem egy hagyományos káposztás étel: édes káposztából készül, mégis savanykás, kaporral, és sok hússal.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Húsos lucskos káposzta

Hozzávalók:
60-70 dkg fejes káposzta
50 dkg sertéshús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Olaj
1 csokor kapor
(nyáron paprika, paradicsom is mehet bele)
Rántás: olaj, liszt, pirospaprika
Kávéskanálnyi ecet, ízlés szerint lehet több is
Tálaláshoz tejfel

Elkészítés: A kockára vágott vöröshagymát, kis olajon megdinsztelem, a végén az összenyomott fokhagymát is beleteszem, majd a kockára vágott húst. Sózom, és a vágott kaprot is hozzáadom.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Átforgatom, keverem, amíg a hús ki nem fehéredik, akkor felöntöm kis vízzel, hogy a húst éppen ellepje. Addig főzöm, amíg félig megpuhul, akkor belerakom a kockára vágott káposztát is. Ha megpuhult minden, akkor berántom.

Tálaláskor tejfellel ízesítem.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A legkeményebb csaj

Napi videó:   Macska, a nagy vadász

Napi fotó:  Trükkös megoldás

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Tovább


Candwich, a konzerv-szendvics

Nem is tudom, mi lehetne a jó magyar neve, talán még a konzervics a legjobb. Ugyanis a dobozos sör vagy kóla után már a kaja is vehető automatából konzervbe zárva.

Tovább


Paradicsomos gombás halleluja

Kisfiam vasárnapra lett túl egy háromnapos betegségen. Este közölte velem, hogy farkaséhes, és csináljak neki valami finomat. Együtt készítettük el ezt a rögtönzött ételt. Elkészült a vacsora, fiam megkóstolta, és csak annyit mondott: „Nem tudom, hogy mi ez, csak annyit mondok: ez halleluja!” Így lett meg az étel neve is.

 

Paradicsomos gombás halleluja

Hozzávalók:
0,5 kg leveles tészta
0,5 kg gomba
5 dkg húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma

bors
ketchup
15 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:
A húsos szalonnát apróra kockázom, zsírjára sütöm. Rádobom az összetört fokhagymát, az apróra vágott gombát. Sózom borsozom, és megpárolom.

A tésztát kinyújtom, és kb. 6x20 centiméteres téglalapokat vágok belőle. A széleit felhajtom, és kis csónakokat csinálok belőle.

Egymás mellé rakom egy sütőlapra

Aljába egy kis ketchupot nyomok.

Ráhalmozom a dinsztelt gombát.

 

Megszórom reszelt sajttal.

180 fokon világos barnára sütöm. Azonnal tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Álom barlanglakás

Napi videó:   Amikor apa csinálja a copfot

Napi fotó:  Mint a mesében

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.