Egy sós-édes különlegesség, amely hidegen és melegen is megállja a helyét.
Almacsatnis kacsa-pite
Egy sós-édes különlegesség, amely hidegen és melegen is megállja a helyét.
Almacsatnis kacsa-pite
Édesen pikáns köret sült húshoz, amely átmenet a csatni és a párolt zöld köret között. Önálló vegán fogásnak is kiváló.
Mézes almás sütötök
Hozzávalók:
50 dkg apró szeletre, kockára vágott sütőtök,
2 alma hámozva, felkockázva,
2 db hagyma felkockázva, "
1 ek. Kentucky csirkeszárnyak" fűszerkeverék
csipet só,
csipet szerecsendió,
1 ek. méz,
1 narancs leve,
esetleg chili paprika,
kevés olaj,
Elkészítés:
Olajon a hagymát megdinszteljük. A mézzel meglocsoljuk, kicsit karamellizáljuk. Rádobjuk a sütőtököt, almát, megszórjuk fűszerekkel. Fedő alatt pároljuk, amíg puha lesz a tök. Kis vízzel lehet pótolni, ha még nem puha. A végén ráfacsarunk egy narancs levét, összeforraljuk és tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Macskaőrség: Ébredés a házi tigrissel
Napi videó: Majdnem az életét adta egy jó fotóért
Toochee-fotó: Pedig kinyitottam a garázskaput
Itt az ősz indul a sütőtök-szezon. A klasszikus indiai csatni szép lassan asszimilálódik az európai konyhába, nálunk is egyre népszerűbb. A keleties fűszerezés mellé egyre általánosabb a honos zöldségek és gyümölcsök és fűszerek használata. Így készült ez a sütőtök csatni is. Bár most pirítóssal tálaltam, sültek mellé is finom köret. Hidegen és melegen is fogyasztható. Természetesen ízlés szerint a csilit ki lehet hagyni.
Sütőtök csatni
Hozzávalók:
30 dkg kockára vágott sütőtök
3 db alma hámozva, kockára vágva
1 fej hagyma kockára vágva
1 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
8 dkg füstölt kolozsvári húsos szalonna, vagy sonka vékony csíkra vágva
vaj,
kurkuma,
őrölt gyömbér,
kakukkfű,
bors,
csili,
pici só
méz
hántolt, pirított tökmag
Elkészítés:
Vajon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, rárakom a sonkát, a sütőtököt, fűszereket, kis vizet, fedő alatt párolom. Amikor a sütőtök félig puha az almát is hozzáadom. A végén leveszem a fedőt, hogy a vizet elfőzzem, közben egy teáskanál mézet keverek rá és megszórom tökmaggal.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: 28 pici egér a vadonból